Møbel-klassiker giver job-boom på fynsk fabrik

Ti år efter han døde eksploderer interessen for arkitekt Hans J. Wegner. Det skaber masser af nye job hos møbelfabrikken Carl Hansen & Søn i Gelsted.

Knap ti år efter den ikoniske danske arkitekt Hans J. Wegner døde, eksploderer interessen for hans møbler. Og det skaber masser af nye job på den fynske møbelfabrik Carl Hansen & Søn Møbelfabrik A/S i Gelsted.

Det skriver Fagbladet 3F.

I sommer relancerede virksomheden Wegners loungestol, CH22. Den blev på en fredag først i juni solgt til en særpris i hele Skandinavien. Salget overgik alle forventninger og først i slutningen af september er de ansatte færdige med at fremstille alle de bestilte stole.

Direktør Knud Erik Hansen vil helst ikke sige, hvor mange der er solgt, men oplyser til fagbladet, at en forhandler i Korea alene købte 50 stole.

Historien sælger

Ifølge Fagbladet 3F mener Knud Erik Hansen, at salgssuccesen hænger sammen med, at fabrikken kan fortælle historien om, at de betaler ordentlige overenskomstmæssige lønninger og prøver at sikre, at ingen kommer til skade på fabrikken.

- Vi ansætter hele tiden flere medarbejdere. Gerne faglærte maskin- og håndsnedkere. De kommer kørende fra hele Fyn. Men det bliver sværere og sværere at få det antal faglærte, vi har brug for, siger Knud Erik Hansen.

Fra 100 til 300 på fem år

Carl Hansen & Søn har i øjeblikket 300 personer ansatte. Det er 50 flere end for et år siden og tre gange så mange som for fem år siden.

Fabrikkens samlede salg steg sidste år med 28 procent og er mere end fordoblet på fire år. Nu er målet en omsætning på en halv milliard.

Udover Hans J. Wegner producerer Carl Hansen & Søn også møbler tegnet af Kaare Klint, Ole Wanscher og Mogens Koch.

Carl Hansen & Søn købte for nylig Erhvervsparken i Gelsted - det tidligere Velux - og har dermed fået 37.000 kvadratmeter mere at boltre sig på.

Oversigt

    Oversigt