Morgenaktion for sikker skolevej

Omkring 200 beboere fra Næsbyhoved Broby ved Odense aktionerede torsdag morgen for en sikker skolevej. Beboerne føler sig snydt af kommunen.

"Farlig vej for lille mig". Sådan stod der på de skilte forældre og børn fra kvarteret syd for Bogensevej havde med til demonstrationen torsdag morgen.

Det er beboerne fra grundejerforeningen Langkærgård, der er utilfredse med deres børns skolevej til Spurvelundsskolen. Kommunen havde lovet en sikker skolevej over Bogensevej, men intet er sket.

- Vi ønsker at vise bilisterne på Bogensevej og politikerne, at der er rigtig mange børn, der skal krydse denne vej hver dag, siger Jeanette Nielsen fra grundejerforeningen.

Omkring 41 procent af eleverne på Spurvelundsskolen skal krydse den stærkt trafikerede Bogensevej. Børnene må hver dag krydse vejen, der hverken har fodgængerovergang eller lyskryds.

Da beboerne købte deres byggegrunde annoncerede kommunen med at der ville blive lavet en sikker skolevej til Spurvelundskolen.

- Der er ikke nogen tvivl om, at en tunnel er det mest op'male, og det er det, vi kæmper for. Men vi har brug for at skabe mest mulig opmærksomhed om problemet for at sikre os, at Odense Kommune prioriterer os, siger Jeanette Nielsen.

Beboerne er i dialog med både kommunen og politiet for at få afklaret, hvordan en sikker skolevej kan etableres.

Oversigt

    Oversigt