Murerlærling: Jeg scorer ligesom på bikinifilm

En video med bikini-babes skal skaffe nye murerlærlinge. Men mener murerlærlingene i Svendborg, at den slags videoer er vejen frem?

Der er langt fra badestrande og letpåklædte piger til mureruddannelsen på Svendborg Erhversskole. Men noget kan eleverne alligevel genkende. Murerelev Nicholaj Hedemand synes, at den sidder lige i skabet. 

- Det er så sandt, som det kan være. Jeg har i hvert fald scoret en dejlig dame, fortæller Nicholaj Hedemand.

Nicholaj Hedemand kan godt genkende noget af filmen.
Nicholaj Hedemand kan godt genkende noget af filmen.
Foto: Jonas Bertelsen

Ud fra indholdet at dømme, har Københavns Murerlaug især rettet videoen mod, at flere mænd skal blive murere. Charlotte Jensen, som også er i gang med at uddanne sig til murer, kan da heller ikke helt genkende det billede, som videoen præsenterer.  

quote Det er ikke alle murer, der er lige så attraktive som i videoen. 

Murerlærling Charlotte Jensen

- Det er ikke alle murer, der er lige så attraktive som i videoen. Men der kommer da nogle herinde en gang imellem, fortæller Charlotte Jensen.

Her på uddannelsen mærker de meget tydeligt den store efterspørgsel på arbejdskraft. 

- Vi oplever murermestre, der forsøger at få os til at rykke vores elever fra hovedforløbene for at kalde dem ind senere. De kan simpelthen ikke rekruttere arbejdskraft til varetagelse af de opgaver, de har hjemme i deres virksomheder. Så det er et stort problem, fortæller uddannelsechef på Svendborg Erhversskole, Rikke Søgren Raisa.

På Svendborg erhvervsskole optager de elever to gange om året, og de seneste år er der altså kun startet seks til otte elever på hvert grundforløb. Et tal der ligger langt fra det optimale.

- Vi kunne godt tænke os, at der var mellem 18 og 20 lærlinge. Det kan sikre et langt større og bedre uddannelsesforløb for de unge, og fordi vi ville kunne levere det antal lærlinge, som bliver efterspurgt ude i branchen, fortæller Rikke Søgren Raisa.

 

 

Eleverne her på skolen mener da heller ikke, at det er en video som denne, der skal tiltrække flere elever. De mener derimod, at der er mange andre fede ting, som er værd at fremhæve. 

- Det bedste er få lov at smide sten i og tegne det, der skal byttes. Du kan lave lige, hvad du vil, tegne det på en computer og så smække det sammen, fortæller Nicholaj Hedemand.

Charlotte Jensen styrer fliserne med hård hånd.
Charlotte Jensen styrer fliserne med hård hånd.
Foto: Jonas Bertelsen

Kollegaen Charlotte Jensen supplerer.

- Det bedste er at sætte fliser op. Det er der, man virkelig bruger tid og skal tænke sig om, hvis man vil lave mønstre, fortæller Charlotte Jensen. 

 

Oversigt

    Oversigt