Sidste chance: Museumsgård får kommunale penge

900.000 kommunale støttekroner er på vej til hjemstavnsgården i Gummerup. Med pengene vil lokale folk drive gården som frilandsmuseum.

Hjemstavnsgården i Gummerup har tidligere været statsanerkendt museum, som en del af Museum Vestfyn, men i 2013 besluttede museet at lukke hjemstavnsgården, fordi der ikke længere var fremtid i hjemstavnsgården som museum.
Nu har Vestfyens Hjemstavnsforening overtaget gården og vil med frivillige kræfter lave gården om til et frilandsmuseum, hvor de besøgende kan opleve den gamle gård i oprindelige omgivelser. Formanden for hjemstavnsforeningen er ikke i tvivl om, hvorfor gården skal leve videre.

-    Vi har fået det i arv – både fra museet, men også fra vore forfædre og det er blevet passet på stedet siden det er blevet bygget, siger Paul Smith, formand for Hjemstavnsforeningen

Teksten fortsætter under billedet ...

Rasmus Bjørgmose, næstformand i Vestfyns Hjemstavnsforening, og Paul Smith, formand i Hjemstavnsforeningen, ses her foran Hjemstavnsgården i Gummerup.
Rasmus Bjørgmose, næstformand i Vestfyns Hjemstavnsforening, og Paul Smith, formand i Hjemstavnsforeningen, ses her foran Hjemstavnsgården i Gummerup.

I Assens Kommune besluttede man ved efterårets budgetforhandlinger at tildele hjemstavnsforeningen 300.000 kroner i driftstilskud de næste tre år. 

- Det er et aktiv for lokalområdet og det er et aktiv for Assens Kommune. Det er en gård, der ligger derude og har ligget der på samme sted siden 1750. Selvfølgelig er det en gård, som er værd at bevare, lyder det fra formand for Kultur- og fritidsudvalget i Assens Kommune, Ena Nørgaard(K).

Der er ikke nogen krav fra kommunens side om hvordan hjemstavnsforeningen skal bruge pengene, men når de 900.000 kroner er brugt, så er der ikke planer om flere penge fra Assens Kommune til den gamle gård i Gummerup.

- Det er de tre år vi har bevilliget og så håber jeg bare, at de virkelig har fået stablet så mange ting på benene og lavet et så godt projekt for, hvad de vil i deres videre færd, siger Ena Nørgaard.

Herunder kan du se gårdens historie fra opførelsen til nu.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Vestfyens Hjemstavnsforening holder onsdag aften ekstraordinær generalforsamling, hvor de vedtager nye vedtægter, så foreningen er klar til at drive museum. Med de nye vedtægter kan foreningen også søge økonomisk støtte fra fonde til drive gården.

Rasmus Bjørgmose, næstformand i Vestfyns Hjemstavnsforening, og Paul Smith, formand i hjemstavnsforeningen.
Rasmus Bjørgmose, næstformand i Vestfyns Hjemstavnsforening, og Paul Smith, formand i hjemstavnsforeningen.

 

Oversigt

    Oversigt