Musikere: For svært at slå igennem på Fyn

Kritik af den fynske musikscene fra flere fynske musikere, der efterspørger drastiske ændring i forhold til musikscenen på Fyn.

I øjeblikket forbereder Holmen Hustlers fra Kerteminde sig på sommerens koncerter. Men det gør de måske ikke meget længere. Bandet mener nemlig ikke, at de kan slå igennem fra Fyn.

- Man spiller lidt med handicap, når man er herude, siger Anton Hemmingsen fra Holmen Hustlers.

Ifølge Hustlerne befinder alle mulighederne, i form af pladeselskaber, bookere og musikmiljø, sig nemlig øst for Storebælt.

- Der skal ske noget drastisk i forhold til, at man får en større fynsk musikscene. Ellers er det for besværligt at være musiker på Fyn, siger manager for Holmens Hustlers, Martin Palmer.

I en anden by og langt fra rap om udkantdanmark som Holmens Hustlers ofte rapper om, sidder musiker Sebastian Lind. Men først sad han hjemme i Svendborg og forsøgte at slå igennem med sin musik.

- Lige så snart jeg prøvede at komme videre med det. Så kom det ikke rigtig ud over Svendborgs grænser.

For otte år siden besluttede han så at flytte fra Sydfyn til København for at satse på musikken. I dag har han både udsolgte koncerter og flere prisnomineringer bag sig.

- Man kan komme i kontakt med mennesker, som har noget, som kan sende mig videre. Man har bare ikke rigtig noget valg. I min optik er det det, der skal ske, hvis man vil videre med sin musik, siger Sebastian Lind.

Ligesom hos bandet fra Kerteminde oplever Sebastian Lind også, at hele det professionelle musikmiljø befinder sig i hovedstaden.

- Det kan sagtens være, at man kan finde en professionel musiker, der er flyttet tilbage, som man kan spørge til råds. Men jeg tror stadig ikke, det er nok til, at man vil kunne blive i Svendborg og lave sin musik på en professionel måde.

Det bliver ikke i første omgang, at Holmen Hustlers flytter til København. Det vil fortsat kæmpe for at slå igennem fra hjembyen.

- Måske kan folk bare ikke lide det vi laver. Det har vi snakket om, når vi sidder og piber. Men når vi er ude, ser vi folk. Det virker som om, at folk rigtig godt kan lide det, siger Anton Hemmingsen fra Holmens Hustlers.

Oversigt

    Oversigt