Muslimers sex-undervisning censureret

Et billede af en mand og en kvinde, der kigger venligt på hinanden under hver sin dyne - det er det vildeste muslimske elever på Humlehaveskolen og Abildgårdskolen i Odense får at se i deres seksualundervisning. De to skoler har som de første i landet fjernet fotos, tegninger og ord fra lærerbøgerne.

-

Et billede af en mand og en kvinde, der kigger venligt på hinanden under hver sin dyne - det er det vildeste muslimske elever på Humlehaveskolen og Abildgårdskolen i Odense får at se i deres seksualundervisning. De to skoler har som de første i landet fjernet fotos, tegninger og ord fra lærebøgerne.

Baggrunden er, at lærerne på de to Vollsmose-skoler i årevis har haft problemer med at give de muslimske elever seksualundervisning, fordi emnet sex er yderst tabubelagt i den muslimske verden.

- Forældrene har simpelthen holdt børnene væk fra undervisningen. Nogle børn holder sig for ørerne, og andre saboterer undervisningen og begynder en voldsom diskussion med læreren, siger lærer Jill Toft Hansen fra Humlehaveskolen.

Odense Kommune har støttet arbejdet med at lave det specielle materiale til de muslimske elever med 50.000 kroner. Skolerne har selv bidraget med et tilsvarende beløb. Det oplyser Fyens Stiftstidende.

 

Oversigt

    Oversigt