Naboer: Det lød som et jordskælv

Det kunne mærkes og høres flere kilometer væk, da en voldsom eksplosion i morges lagde et hus i ruiner og forårsagede følgeskader på flere andre.

Beboerne i Korup blev vækket med et brag klokken otte i morges, da en gasflaske fra en ukrudtsbrænder eksploderede på Havtornvænget i Odense-bydelen. 

Søndag eftermiddag er området omkring eksplosionen stadig afspærret, og flere af Korups beboere er samlet på Havtornvænget for at se, hvor store skader eksplosionen har forårsaget. 

To af dem, der var forbi Havtornvænget, var parret Jacob Johansen og Nanna Lehnsted, som begge blev vækket af eksplosionen i morges. 

- Der var godt nok smæk på. Jeg sagde til hende, at det måtte være en gaseksplosion, for vi ligger ikke lige på skalaen for jordskælv her jo, fortæller Jacob Johansen.  

Politiet formoder, at gasflasken fra en ukrudtsbrænder har stået og lækket gas i løbet af natten, og at en gnist derefter har forårsaget eksplosionen. 

- Vi er chokerede over, at en ukrudtsbrænder kan forårsage så store ødelæggelser, men vi er lettede over, at der ikke er sket noget personskade. Det kunne der jo meget nemt have gjort, fortæller Hanne Præst, som også bor i nærheden af Havtornvænget.  

Se flere reaktioner fra naboerne i indslaget øverst i artiklen. 

Oversigt

    Oversigt