I det fynske folks tjeneste

Nægtede at udlevere penge til røver: "Vi må tage det cool"

John Hansen nægtede at udlevere penge til en røver, selvom han havde en pistol. Hør ham fortælle om røveriet.

02:02

John Nielsen fandt på at undskylde sig med, at han var lærling, da en røver med en pistol ville røve Storm cykler. Lærlinge må nemlig ikke åbne kassen.

1 af 2

- Da jeg hører klokken, går jeg ind i butikken. I butikken er en mand med maske og tilsyneladene et våben, siger John Hansen som er cykeltekniker i Storm Cykler i Odense.

Våbnet var ifølge John Hansen en luftpistol, som røveren skød op i loftet med.

- Pistolen så rimelig fake ud. Så selvom han virkede ret sur og opppe at rive, og vi kun stod en meter fra hinanden, så virkede han ikke til at ville tage fat i mig eller noget. Så jeg tænkte, der sker nok ikke noget, siger John Hansen.

Derfor nægtede han at åbne kassen. Han undskyldte sig med, at han som lærling ikke må åbne kassen.

- Så måtte vi jo bare holde den lidt cool og sørge for, at der ikke skete mere. Hvis jeg er lærling har jeg jo ikke rettigheder til at åbne kassen, siger John Hansen.

"Man tror, det er en joke"

John Hansen er rystet efter røveriet, selvom han var helt cool under den voldsomme oplevelse.

- Man står jo sådan lidt, hvad sker der her? Man tror jo det er en joke til at starte med. Det er bare så surrealistisk, at man ikke er med til at starte med, siger John Hansen.

Hvordan har du det nu?

- Jeg er da nede på jorden igen. Så.. Det er da fint nok... Bare de ikke er værre end ham, så tror jeg de går, siger John Hansen med rystende stemme.