I det fynske folks tjeneste

Narkometer fældede bilister i nat

Tre gange i nat gav narkometeret udslag, hos mandlige bilister. Deres blodprøver analyseres nu, og hvis de også er positive, bliver det dyrt for de tre unge mænd.

Fyns Politi havde for første gang i julen narkometret med ude og i brug i nat. Det gav omgående pote, da politiet tog tre unge mænd indenfor to timer.

Klokken tyve minutter over et standsede politiet en 22-årig mand fra Odense.

Fyns politi vurderede, at han var påvirket og fik ham derfor testet med narkometeret. Testen viste, at manden formentlig havde indtaget både hash og kokain.

Narkometret kan teste for de syv mest almindelige narkotika.

Lidt over en time senere blev en 19-årig mand fra Veflinge standset af politiet på Dalumgårds Alle. Her viste testen tegn på på hash. På manden fandt politiet desuden noget hash, oplyser vagtchef Erik Skov til Fyens.dk.

Lidt under to timer efter narkometret havde givet udslag første gang blev en tredje mand , standset på Middelfartvej i Blommenslyst. En mand fra Odense blev sigtet for at køre i stofpåvirket tilstand.

Tre år uden kørekort

Politiet forvetner svar på blodprøverne om cirka 14 dage.

Hvis blodprøverne også er positive mister de tre mænd deres kørekort i tre år og en stor bøde, som er afhængig af deres indtægt.

Indslag og debat om narkometre