Naturvejleder og jæger: Ingen grund til at frygte ulv - endnu

Der er ingen grund til frygt blandt brugere af naturen i Middelfart, efter at der er fundet dna-spor efter ulv på et rådyr.

Naturvejleder i Middelfart Kommune, Rikke Vesterlund, mener ikke der er grund til frygt for at blive angrebet, efter at eksperter har fastslået, at der er - eller har været - en ulv på Fyn.

- Der er ikke noget, der tyder på, at ulve er særligt aggressive over for mennesker. Inden for de seneste 15 år har der kun været tre tilfælde af ulvedrab i Nordeuropa og Nordamerika, siger Rikke Vesterlund.

Hun tilføjer, at i de tre tilfælde var de pågældende ulve angrebet af rabies. Rabies er udryddet i Danmark og Tyskland, hvor ulven formentlig er kommet fra.

Hun anbefaler brugere af naturen til at gøre, som de plejer. 

- Det vil jeg gøre som naturvejleder. Jeg vil tage de samme ture, som jeg hele tiden har gjort. Så længe man går i flok, er der overhovedet ikke nogen risiko. Så længe man færdes på befærdede steder, er der heller ikke noget at frygte, siger Rikke Vesterlund.

Hun ser det som sin opgave at berolige folk ved at fortælle, at der ikke er noget at være nervøs for.

- Ulven vil altid søge de steder, der er isolerede, hvor der ikke kommer mennesker. Skulle man mod forventning møde en ulv, så er den menneskesky. Hvis man råber og vifter med armene, vil den løbe sin vej.

Jægeren: Ikke noget at frygte - endnu
Formanden for Middelfart Jægerråd, Niels Christian Johansen, er enig i, at der ikke er grund til frygt. I hvert fald ikke endnu.

- Man skal ikke bekymre sig. Ikke endnu. Det er værre, hvis vi har 20 eller 40 ulve på Fyn. Så vil jeg være varsom med, at lade mine unger lege i skovkanten, eller lade mine hunde løbe, siger Niels Christian Johansen.

Han henviser til, at i Sverige sker der angreb på hunde i hundegård, men det er først, når ulvene har tilpasset sig og ynglet nogle gange.

Så i første omgang ser jægerformanden fundet af en ulv som en berigelse af naturen.

- Det kan man godt sige. Jeg vil sige til mine jægerkolleger, at de skal forholde sig i ro og respektere det, der er kommet, siger Niels Christian Johansen.

Naturvejleder: Ulvefund er spændende
Jægerformand: Ingen grund til frygt - endnu

 

Oversigt

    Oversigt