Nørre Aaby protesterer mod jernbane: Samler underskrifter ind

I dag begynder en underskriftsindsamling i Nørre Aaby i kampen for at undgå, at få jernbanen for tæt på byen.

- En ny jernbane er på vej over Fyn og vi risikerer den rammer lige op og ned af Nørre Aaby. 

Sådan skitserer en større gruppe borgere dilemmaet efter Folketinget har lagt rammerne for en ny linjeføring på Vestfyn.

Vejdirektoratet har anbefalet det forslag, hvor et nyt jernbanespor vil krydse Margaardvej ved byskiltet. 

Det er for tæt på byen, mener gruppen af borgere og anbefaler løsningen, hvor sporet etableres nord for motorvejen og følger den parallelt.

I dag lyder så startskuddet til 11 dages underskriftindsmaling:

- Hvis du også helst vil undgå Jernbanen i vores baghave så kom ned i SuperBrugsen, Netto eller Rema1000 fra 21. til 31. januar og underskriv en støtteerklæring for den nordlige linje, lyder borgergruppens opfordring til byens borgere.

Underskrifterne kan sættes i Rema 1000, Netoo og SuperBrugsen, og er du i tvivl, så har gruppen markeret højden på den planlagte jernbanebro på udvalgte punkter, så man kan se ændringen ved den sydlige linjeføring.

Borgergruppen er i kontakt med folkene bag Skallebølles underskriftsindsamling. Sammen er der planlagt en tur til Christiansborg, hvor underskrifterne vil blive afleveret til til transportminister Ole Birk Olesen (LA).

Underskriftsindsamlingen er sat i værk af Nørre Aaby Borgerforening, Grundejerforeningen Østervangen, Grundejerforeningen Kløvermarken, beboerne på Lundevej og Rolighedsvej, samt Lokaludvalget i Nørre Aaby.

 

Oversigt

    Oversigt