I det fynske folks tjeneste

Nordfyn: Naturen skal bruges fornuftigt

Nu er det ikke længere nok at plante et par træer og ellers lade naturen gå sin gang. I Nordfyns Kommune skal der laves natur- og friluftsstrategi.

Nu er det ikke længere nok at plante et par træer og ellers lade naturen gå sin gang. I Nordfyns Kommune skal der laves natur- og friluftsstrategi.

Det skal være sjovere og mere oplevelsesrigt at tage på natur-tur i Nordfyns Kommune. Derfor skal der nu laves en plan for hvor der skal sættes ind, for at gøre de grønne områder endnu mere attraktive.

- På Nordfyn er vi så heldige at have natur og strand lige uden for døren. Det er noget af det, vi bruger meget aktivt i vores indsats for at tiltrække nye borgere. En natur- og friluftsstrategi skal derfor sikre, at vores dejlige natur bliver mere tilgængelig, siger Kurt Christensen, der er formand for Erhvers- og Udviklingsudvalget.

Kick-off med workshop

Arbejdet med strategien skydes igang med en workshop, hvor arrangørene håber at se masser af idérige borgere. Når der er lavet et udkast skal det senere godkendes politisk og bruges som pejlemærke for fremtiden.

- Vi sætter fokus på naturen og friluftslivet ud fra et meget bredt perspektiv, hvor der indgår så forskellige parametre som sundhed, turisme, rekreation og fritidsliv. Strategien åbner op for at vi får udviklet helt nye samarbejdsrelatio-ner og partnerskaber mellem kommunen, borgere, foreninger, virksomheder og interesseorganisationer, siger Kurt Christensen.

Nordfyns Kommune forventer at kunne vedtage en natur- og friluftsstrategi i juni 2014.