Notat: Politiet ønskede en skole "tæt på 200 km" fra København

Der er kommet nye detaljer frem om den kommende nye politiskole, der i første omgang er blevet placeret i Herning. Og det undrer Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne. Det skriver Jyllands-Posten.

Det var et klart ønske for politiet at få den nye politiskole placeret  inden for omkring 200 kilometer fra hovedstaden. Ønsket blev dog ignoreret af processen, hvorfor Herning blev valgt som byen, der skulle have den nye politiskole frem for blandt andre Svendborg, der også havde ønsket at få skolen.

Det viser et notat fra Rigspolitiet, som Jyllands-Posten har set.

I februar beskrev Rigspolitiet i notatet, at "det er vigtigt, at uddannelsescentret er beliggende med kortest mulig afstand til København og helst ikke over to timers udrykningskørsel (...) Udrykningskørslen skal foretages i gruppevogne og letsikrede køretøjer (...) Det betyder, at køretiden vil være meget afhængig af motorvejsstrækninger, og at afstanden fra hovedstadsområdet bør være så tæt på 200 kilometer som muligt."

Det skriver Jyllands-Posten i dagens avis.

I september kom Rigspolitiet med den endelige rapport, der danner grundlag for placeringen af skolen. Og her var de 200 kilometer pludselig ikke længere en afgørende faktor.

- Vi har lige siden årsskiftet sagt, at det vil være muligt at placere en skole mere end to timer væk fra hovedstadsområdet. Det vil bare kræve, at man er nødt til samtidig at se på skolens placering i beredskabet, siger Peter Ekebjærg, der er politiinspektør ved Rigspolitiet, til Jyllands-Posten. 

Han kan ikke redegøre for, hvorfor de 200 kilometer gik fra at være 'vigtigt' til ikke at spille nogen rolle.

Det bekymrer Socialdemokraternes fynske retsordfører, Trine Bramsen, der ifølge avisen 'frygter urent travl i processen' og 'politisk indblanding for at tilgodese bestemte byer.'

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen, vil fredag spørge justitsministeren,  den konservative Søren Pape Poulsen, om begrundelsen for at ændre i kriterierne for placeringen af den kommende politiskole. 

 

Oversigt

    Oversigt