Nu er det slut med at vente mere end en halv time på bussen

Fra december skal der være flere busafgange på seks fynske strækninger. Flere skal vælge bus fremfor bil, lyder det.

Fra december vil der ikke gå mere end en halv time i hverdagene mellem busafgangene på seks fynske strækninger. Også i weekenderne øges antallet af busafgange. Det skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Regionen forventer, at næsten en kvart million flere passagerer vil bruge de regionale busser på Fyn i de kommende år, når FynBus til december iværksætter et hurtigere rutenet for de regionale busser mellem de større fynske byer.

Samtlige regionale busruter vil som minimum få halvtimesdrift fra mandag til fredag i tidsrummet 6-20, mens der vil være timedrift i weekenden. De mange ekstra busafgange koster 8,4 mio. kr. årligt i etableringsfasen.

Ideen er inspireret af Sjælland, hvor man, ifølge Region Syddanmark, har opnået en passagervækst på 17 pct. ved at sørge for, at man i dagtimerne aldrig kan komme til at vente mere end højst en halv time på bussen.

- Vi har et mål om at få flest passagerer for pengene og om at flytte flere fra bil til bus. Med flere afgange og lidt mere direkte ruter bliver bussen et mere attraktivt alternativ til bilen, og det er min forventning, at der vil komme væsentlig flere fynske passagerer i de kommende år, siger Bo Libergren (V), formand for Udvalget for Regional Udvikling i Region Syddanmark, i pressemeddelselsen fra Region Syddanmark.

Oversigt

    Oversigt