Ny chat for unge indlagte på OUH

Unge patienter på OUH kan fra mandag chatte med hinanden på en ny social tjeneste. Det er første gang, at et sygehus er med til at skabe et socialt netværk.

Angiv dit humør, når du logger ind, og chat om din sygdom med ligesindede. Det er fra mandag tilbuddet til unge patienter over 13 år. Unge Chatten er

- Unge Chat skaber et sikkert forum for patienter, så de kan udtrykke sig om de gode og svære ting i deres dagligdag. Det vil hjælpe de unge til åbenhed og giver dem plads til at snakke om hverdagagen og hvis de ønsker om unges sygedomsrelaterede problemer, skriver Thomas Eriksson fra virksomheden MAKE, der har skabt chatmodulet sammen med OUH.

Udover at chatte med andre indlagte, kan de unge stille spørgsmål om deres syddomme og som på Facebook kan man "like" hinandens kommentarer og status-opdateringer.

- Uanset om de er på børneafdelingen eller på voksenafdelingen, så har de det samme behov for at tale med andre unge og få glæde af deres erfaringer, siger ledende overlæge på Odense Universitetshospital, Arne Høst.

Sygehuset har bevidst fravalgt Facebook, selvom langt de fleste unge allerede har en profil der.

- Det skal være et lukket system for patienterne, så de ikke skal frygte, at personfølsomme oplysninger bliver spredt. Det kan de ikke i det her system, hvor det er begrænset til OUH, siger Arne Høst.

Oversigt

    Oversigt