Ny fiskekutter sikrer friskere fisk til fynboerne

En helt ny type fiskekutter fra Assens skal bringe fiskene levende hjem fra Grønland. Det er et udviklingsprojekt, som skal sikre den gode smag, siger projektchefen.

Frisk fisk på bordet får snart en helt ny betydning, når den nye brøndbåd i Assens står klar. På Assens Skibsværft bliver der nemlig i øjeblikket arbejdet på en ny slags båd, som skal fragte levende krabber og torsk hjem fra Grønland. 
Inden fiskene afleveres på fiskefabrikken, skal de holdes levende i det 50.000 liter indbyggede akvarium, mens båden er på havet i omkring en uge ad gangen.

- Det er et udviklingsprojekt, hvor kødet fra fiskene skulle smage meget bedre. Der er en efterspørgsel fra fiskefabrikkerne om at kunne få fiskene levende ind til fabrikken, og det kan dette skib, siger projektchef Michael H. Schultz

Bygget fra grunden i Assens
For første gang i 30 år bliver der bygget et skib helt fra grunden på Assens Skibsværft. Normalt ser man, at skibsdelene bliver bygget i lande med billigere arbejdskraft.

- Vi vil gerne have styr på processen gennem hele forløbet. Det har vi ikke, hvis vi får skrogene fra udlandet af, siger Michael H. Schultz, der tilføjer, at det vægtmæssigt heller ikke kunne betale sig.

Udviklingsprojektet har været i gang i fire måneder, og hvis skibet består sin prøve i Grønland, når det står færdigt, håber Michael H. Schultz på at inspirere andre til at bruge samme metode.

- Vi håber på, at de ting vi har brugt og investeret i for at udvikle det her, kan kaste nogle flere skibe af sig af samme type, siger Michael H. Schultz.

 

 

Oversigt

    Oversigt