Ny Netto på kant med loven

Netto vil gerne reklamere for en ny butik, der åbner i det sydøstlige Odense, men reklameskilte og vejskilte må ikke blandes sammen.

Uanset begivenheden kan privatpersoner, organisationer eller firmaer ikke skilte for noget sammen med trafiktavler eller skilte.

På Ørbækvej i Odense er der torsdag flere skilte nedenunder påbudstavlen, der fortæller hvilken kørebane man skal benytte, og det er ulovligt.

- Ja, der må jeg helt klart sige, at det må man ikke. Vi ser det ofte i forbildelse med valgplakater, hvor folk er lidt kreative og sætter plakater op ved færdselsskiltene. Nogle gange så de helt overskygger skiltene, og det går naturligvis ikke, siger leder af Fyns Politis færdselsafdeling i Odense, vicepolitiinspektør Jørgen Andersen.

Det er hensynet til trafikken, der gør at andre skilte end trafikskilte skal være længere væk fra kørebanen, så de ikke forvirrer trafikanterne.

- Man må ikke opsætte reklamer eller valgplakater på de vejtekniske foranstaltninger eller tæt på vejtekniske foranstaltninger, som det så smukt hedder, og det er selvfølgelig af hensynet til færdselssikkerheden, siger Jørgen Andersen, og fortsætter:

- Dem tror jeg vi skal have pillet ned, og så skal vi have en snak med Netto.

Netto: Vi piller skiltene ned

Hos Netto beklager man de ulovlige skilte.

- Det er klart, at vi ikke skal sætte skilte op, der hvor det er ulovligt, som ved påbudstavler. Det er butikken selv, der står for opsætningen, og vi skal indskæprpe overfor butikken, at skiltning kun må ske, hvor det er lovligt, siger Nettos marketingschef Martin Hasgard Olesen.

Hos Netto afviser man, ar der er tale om aggressiv markedsføring, med kalkuleret risiko for påbud eller bøde.

- Vi har ingen intentioner om at bryde loven, men jeg må samtidig sige, at jeg ikke er bekendt med, at netto nogensinde har gjort noget lignende før, siger Martin Hasgard Olesen.

Samtidig erkender han, at Netto ikke har været gode nok til at informere den lokale butik om reglerne for opsætning af reklameskilte.

Oversigt

    Oversigt