Børn i Svendborg skal være Danmarks mest aktive

Ny pædagoguddannelse med særligt fokus på idræt skal gøre børnene i Svendborg Kommune til Danmarks mest aktive.

Børn mellem nul og fem år i Svendborg Kommune skal bevæge sig mere, og det skal pædagogstuderende i Svendborg være gode til at hjælpe dem med.

Det er essensen af et nyt samarbejde mellem Svendborg Kommune og pædagoguddannelsen i Svendborg, hvor pædagogstudiet opretter en ny uddannelse med fokus på små børns sundhed. 

Kommunen har i forvejen som mål, at børn mellem nul og fem skal være Danmarks mest aktive børn. Det skal gøre dem sundere og gladere.

Med den nye uddannelse melder Pædagoguddannelsen i Svendborg sig som samarbejdspartner på projektet. Fremover vil studerende, der uddanner sig til at arbejde med aldersgruppen, få en pædagoguddannelse med særligt fokus på idræt og bevægelse.

Hos Svendborg Kommune mener de, at samarbejdet er til gavn for alle involverede. Det fortæller Birgit Lindberg, der er sekretariats- og dagtilbudschef i Svendborg Kommune.

- Vi ved, at en indsats i dagtilbuddene er afgørende for børns motoriske og sundhedsmæssige udvikling, siger hun.

- Derfor er det et stærkt samarbejde til gavn for alle. Både børnene og fremtidens pædagoger, tilføjer hun.

Styrker pædagoguddannelsen

Den nye uddannelse vil gøre pædagogerne mere attraktive, når de er klar til arbejdsmarkedet. Det mener Anders Nørgaard, der er uddannelseschef for pædagoguddannelsen i Svendborg og Odense.

- Initiativet sikrer, at de pædagogstuderende opnår stærke og vigtige kompetencer, der vil løfte kvaliteten i dagtilbuddene og give de studerende en væsentlig fordel, når de efter uddannelsen skal søge job, forklarer Anders Nørgaard.

- De kommende pædagogstuderende kommer til at arbejde meget med, hvordan fysisk aktivitet og bevægelse kan fremme børns læring og trivsel. For eksempel i forhold til sundhed, inklusion og livskvalitet i det hel taget, tilføjer han.

På pædagoguddannelserne i Svendborg og Odense forventer de, at den nye uddannelse vil gøre pædagogstudiet attraktivt for studerende, der normalt ikke ville søge ind. Pædagoguddannelsens bevægelsesprofil udbydes for første gang med studiestart i februar 2018 i Svendborg. 

Oversigt

    Oversigt