Ny uddannelse skal dæmpe den hårde køkkentone

En ny uddannelse for ledere i hotel- og restaurationsbranchen slår nu dørene op i Odense. Uddannelsen skal gøre op med det barske arbejdsmiljø.

At bølgerne kan gå højt blandt ledere og ansatte på hoteller og restauranter er ikke et ukendt fænomen. Undersøgelser viser desuden, at en hård omgangstone og et presset arbejdsklima er medvirkende årsager til stress og højt sygefravær i kokkebranchen.

Men det skal en ny fynsk uddannelse - den første af slagsen i landet - nu gøre noget ved. Et samarbejde mellem to fynske uddannelsesinstitutioner skal give ledere på hoteller og i restauranter nogle nye værktøjer med en helt ny lederuddannelse.

- Det er sin sag at udfylde en lederfunktion på et hotel eller i en restaurant. I køkkenet er der i løbet af en arbejdsdag tidspunkter med stort pres, hvor alt skal klappe og timingen være i top, når maden skal serveres. Derudover er der alle de andre velkendte lederfunktioner som økonomistyring, vagtplanlægning og medarbejderpleje. På den måde er det meget nemt at sætte sig ind i, at lederne ikke altid kan udvise det nødvendige lederoverskud. Det er noget af det, de vil lære på uddannelsen, siger Per Niels Jørgensen fra Kold College.

Skolen står sammen med Ledelsesakademiet Lillebælt og VEU-center Fyn bag den nye grundlæggende lederuddannelse.

I hotel- og restaurationsbranchen tager man godt imod den nye uddannelse.

- Trivsel og godt købmandskab er nøgleord, når man vil drive hotel eller restaurant i dag. At skubbe forretningen fremad, samtidig med at personalet trives, stiller krav til ens kompetencer som leder, siger Daniel Juul, indehaver af Marcussens Hotel i Assens.

Den grundlæggende lederuddannelse til hotel- og restaurationsbranchen strækker sig over 15 intensive dage, bestående af i alt syv moduler.

Oversigt

    Oversigt