Nyborg belejret af riddere

Nyborg Slot formidler igen i år dansk middelalderhistorie gennem ridderkampe til Nyborg Kampdage den 10. til 11. september.

Er du på spadseretur gennem Nyborg, så få hovedet op fra telefonen. I weekenden risikerer du nemlig at støde hovedet ind i en ridderustning eller det der er værre, hvis du ikke passer på.

Igen i år afholder Nyborg Slot kampdage, hvor der formidles middelalderhistorie gennem handelsmarked, storslag med riddere og krigsmaskiner.

- Slaget giver en fornemmelse af, hvordan det var dengang, Nyborg var Danmarks centrum med hoffet samlet. Dengang trænede man til krig for at være godt forberedt, den træning laver vi en gengivelse af. Det handler både om at give publikum en stor oplevelse, men også om at formidle historie på en levende måde, gamle bygninger gør det ikke alene, fortællerJanus Møller Jensen, der er afdelingsleder på Nyborg Slot. 

Nyborg Kampdage, også kaldet Knights of the Nothern Kingdom, blev afholdt første gang i 2009, og blev gjort officielt internationalt i 2011. 

 
 
Foto: Sara Fuglsig

- I de kommende år satses der på at udvikle Nyborg Kampdage til Nordiske Kampdage, der skal være med til i endnu højere grad at iscenesætte historien om dannelsen af det geografisk set største rige i Europa, Kalmarunionen. I den forbindelse ønsker Østfyns Museer og Nyborg Kommune at udvikle Nyborg Borglege, der skal være med til at forankre og integrere fortællingen i undervisningen på en tværfaglig og spændende måde i de historiske rammer. Erhvervs- og Udviklingsudvalget har bevilget penge til udviklingen af et pilotprojekt i 2016, skriver Nyborg Kampdage på deres hjemmeside. 

Nyborg kampdage skal give børn og unge interesse i middelalderen

 

Oversigt

    Oversigt