Nyborg: Det fyger med vold og trusler i fængslet

Vold og trusler er en del af hverdagen i Nyborg. Antallet af volds- og trusselsepisoder i statsfængsel er steget til over det dobbelt i 2016.

Slag og verbale øretæver er i højere grad blevet en del af hverdagen i Statsfængslet i Nyborg, der viser tal TV 2/Fyn har fået fra fængselsforbundet.

I hele 2015 var der 25 episoder, hvor ansatte har oplevet trusler eller fysisk vold i fængslet. Allerede i september måned i år, er det antal oppe på 47 tilfælde.

TV 2/FYN kunne den 13. juli fortælle om en fængselsbetjent, der blev skudt ude foran fængslet i Nyborg.

Dengang sagde fængselsforbundets formand, Kim Østerbye:

- Han blev truet til at lægge sig ned på jorden, og derefter blev han ramt af tre skud.

 

 

Tidligere på året, den 21. juni i 2016, kunne TV 2/FYN fortælle, at en mandlig fængselsbetjent blev overfaldet af en banderelateret fange. Dengang fortalte Fængselsforbundets formand Kim Østerbye:

- Det er stærk bekymrende, at vi nu oplever umotiverede overfald mod vores kollegaer. Det ser ud til, at der opstået en situation, hvor visse grupper blandt de indsatte går målrettet efter personalet, siger han.

 

 

Formanden opfordrer derfor Kriminalforsorgen til at sætte kraftigt ind for at imødegå problemet:

- Det skal stoppes her og nu. Det må være et minimumskrav, at vi kan føle os trygge, når vi er på arbejde. En lille forhærdet gruppe af indsatte skal ikke få lov til at ødelægge samarbejdsklimaet for alle andre.

 

Antal volds- og trusselsepisoder mod personalet (januar til september)20152016
Nyborg1847
Ringe512
Søbysøgård63

 

Oversigt

    Oversigt