Nyborgskolen lukker: Hørehæmmede skal flyttes

Efter flere år med faldende elevtal har Region Syddanmark nu valgt at lukke Nyborgskolen, der er et tilbud for unge med høretab.

Baggrunden for den faldende efterspørgsel på Nyborgskolen er primært de såkaldte Cochlear Implants, som flere benytter sig af. Det er et lille avanceret høreapparat, der kan give de unge en mulighed for at høre lyde og dermed deltage i normal undervisning.

Regionen vil dog fortsat arbejde på at lave et tilbud til unge med hørebesvær.

- Vi har naturligvis ikke tænkt os at lade nogen elever i stikken. Vi har pligt til at give disse unge et tilbud, og derfor arbejder vi nu på højtryk på at finde en god løsning, så vi også efter skoleårets afslutning kan tilbyde eleverne undervisning i Region Syddanmark, siger regionsrådsformand Carl Holst.

I 2012 forsøgte regionen at imødegå de faldende elevtal ved at flytter elever og dele af personalet fra Nyborgskolens daværende adresse i Nyborg til Fredericia, hvor Region Syddanmark driver Center for Høretab.

Regionen har beregnet, at et forventet underskud ved en lukningen af skolen i juli 2013 i værste fald vil være på næsten 30 millioner kroner alene for lønudgifterne. Det er dog et underskud som regionen og kommunerne arbejder hårdt på at reducere.

Oversigt

    Oversigt