Nystartet plejehjem i Odense truet af lukning

Kragsbjergløkke Plejehjem på Kragsbjergvej i Odense risikerer at lukke helt, hvis kommunen beslutter at lukke genoptræningsenheden på plejehjemmet.

Genoptræningsenheden, Kragsbjergløkke Leve Ud, blev i begyndelsen financieret med midler fra den såkaldte ældremilliard fra regeringen; men fra 2017 skal den i givet fald financieres af Odense Kommune.

Men kommunens ældre- og handicapforvaltning lægger op til at lukke enheden, fordi den koster 42.000 kroner mere pr. bruger end andre tilbud.

Den koster i alt knap 13 millioner kroner om året, som forvaltningen skal finde andre steder i budgettet, hvis Kragsbjergløkke Leve Ud skal videreføres.

Desuden viser en undersøgelse blandt brugere og personale, at genoptræningen ikke virker bedre end andre tilbud på området.

Kan betyde lukning af hele plejehjemmet

Kragsbjergløkke Plejehjem drives af OK-Fonden som en selvejende institution bestående af Kragsbjergløkke Leve Ud med 23 midlertidige genoptræningspladser og bostedet, Kragsbjergløkke Leve Bo, med 18 beboere. 

I et høringssvar gør fonden opmærksom på, at hvis kommunen lukker Leve Ud, kan Leve Bo-afdelingen ikke længere drives effektivt, hvorfor den vil blive lukket.

OK-Fonden er kender, at en række forskellige begyndervanskeligheder har påvirket Kragsbjergløkke Leve Uds resultater; men at der siden begyndelsen af 2016 er kommet bedre styr på det, så tilbuddet er på vej i den ønskede retning.

Paul Erik Weidemann, der er administrerende direktør for OK Fonden har ingen kommentarer.

- Jeg afventer udvalgets beslutning, siger han.

TV 2/FYN har forgæves forsøgt at få en kommentar fra ældre- og handicaprådmand Brian Skov Nielsen,

Besøg Kragsbjergløkke Plejehjem her

Beslutning tages tirsdag

Ældre- og handicapudvalget skal tage stilling til sagen tirsdag. Det fremgår af dagsordenen for mødet, at hvis det ender med en lukning af Kragsbjergløkke Leve Bo, vil forvaltningen genhuse de 18 beboere med fleksibilitet og imødekommenhed overfor de enkelte beboeres ønsker.

Oversigt

    Oversigt