Nyt højhus på vej i Odense

Selskabet Opus har planer om at bygge et 60 meter højt højhus og 300 boliger overfor den nedrevne Cinemaxx-bygning i Odense. Politikerne er parat til at tillade et større og højere byggeri end oprindeligt planlagt.

Omkring 300 nye boliger kan blive en realitet på den vestligste del af den tidligere slagterigrund med adressen Rugårdsvej 3 overfor den nedrevne Cinemaxx-bygning i Odense.

 
 

Der bliver tale om et etageareal på 28.000 kvadratmeter med flere højhuse, hvoraf et enkelt bliver op til 60 meter højt.

Men den eksisterende kommuneplan tillader kun byggeri af 14.500 kvadratmeter etageareal i maksimalt 45 meters højde.

Politikerne i Odense Kommunes by- og kulturudvalg er parat til at tillade et større og højere byggeri og har besluttet at iværksætte en forudgående offentlig høring i to uger.

Går det igennem, skal der senere laves et tillæg til kommuneplanen og en ændring af lokalplanen for området, som også skal i offentlig høring. 

Derfor kræver selskabet Opus´ planer en ændring af kommuneplanen, og det tog Odense Kommunes by- og kulturudvalg hul på tirsdag med en beslutning om at sende et ændringsforslag i offentlig høring i to uger.

Selskabet Opus ønsker at bygge større og højere end den nu tilladte for at byggeriet skal falde i med andre eksisterende og kommende højhusbyggeriet i området, oplyser administrerende direktør, Jens Belling.

Til gengæld håber han, at 300 nye boliger kan sætte gang i byggeriet af butikscentret Viva, som der længe har været planer om på resten af den tidligere slagterigrund.

Butikscentret Viva skulle have stået færdig i 2015, men er blevet udskudt gentagne gange. I første omgang fordi det ikke er lykkedes at tiltrække en dagligvarebutik som lejer i centret og senest på grund af de trafikale forhold i Odense centrum som følge af omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade.

Hvis Opus får tilladelse til byggeriet bliver højhuset på 6 

0 meter et af byens højeste huse, der kan måle sig med højhuset på Fisketorvet, det nuværende OUH og A. P. Møller Fondens kollegie ved Syddansk Universitet.

Det bliver dog overgået af det kommende TBT Tower i Thomas B. Thriges Gade-området, der får 17 etager.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.
Det er her, det nye højhus skal ligge.

Oversigt

    Oversigt