Politikere skal drøfte Nyt OUH

Politikerne i Region Syddanmark skal drøfte mulige beskæringer af det nye supersygehus, hvis det bliver aktuelt.

KORREKTION: I den oprindelige version af historien fremgik det, at regionsrådet tirsdag skal godkende en spareplan for Nyt OUH. Det er ikke tilfældet. Politikerne skal kun drøfte mulige beskæringer i tilfælde af, at der på et tidspunkt skal skæres i projektet.

Regionsrådspolitikerne skal tirsdag drøfte mulige beskæringer af det nye supersygehus i Odense - i tilfælde af, at der senere skal skæres i projektet.

I spil er blandt andet at sengepladserne kan blive skåret fra 703,5 til 556, at tre operationsstuer ikke bliver opført, og at 2 MR-scannere og en CT-scanner også kan blive skåret fra. 
- Spillereglerne er sådan, at vi har en given sum at gøre med, og så må vi få det bedste ud af de penge, derfor koncentrerer vi os om at bygge operationsstuer, ambulatorier og sengepladser, siger Bo Libergren, Region Syddanmark, Venstre  og fortsætter:

-Hvis det så betyder, at der mangler nogle parkeringspladser eller nogle kontorbygninger eller ligende, så må vi finde os i, at det eventuelt skal tilføjes senere, forklarer han. 

Niels Erik Søndergaard fra Dansk Folkeparti kan ikke forstå, hvorfor der - potentielt - skal skæres ned på det nye supersygehus, hvis regionen i forvejen ved, at der alligevel efterfølgende skal bygges til. Der er sat 6,3 milliarder kroner af til projektet, men med de tilbygninger, der skal til, mener Niels Erik Søndergaard, at det ikke er urealistisk, at projektet bliver dyrere, end man havde regnet med. 

Bo Libergren kan heller ikke love, at budgettet kan overholdes, men han fastholder den nuværende plan: 
- Der er da en risiko. På den anden side må man overveje fordelen ved at kunne bygge til i forhold til, hvad nu hvis vi havde bygget for meget og stod med seks ubrugte etager, så tror jeg heller ikke, at vi havde fået ros for det.

 

Oversigt

    Oversigt