Nyt samarbejde mellem Fyns fire store kunstmuseer

Brandts, Faaborg Museum, Johannes Larsen Museet og Clay Keramikmuseum Danmark er gået sammen om at sætte fokus på Fyns styrker som kunstdestination.

Spændende samlinger, enestående arkitektur, keramik, malerier, skulptur, samtidskunst, haver og meget mere.

Fyns fire store kunstmuseer spænder vidt. I et nyt samarbejde vil museerne styrke fortællingen om kunst på Fyn og sætte større fokus på de særlige kunstoplevelser, man kan få på Fyn.

Museerne har netop indgået en aftale om en fælles deltagelse i Destination Fyns Danmarks-kampagne i 2016 under overskriften 'Kunstens Fyn'.

Fremover bliver det muligt for turister at få rabat ved at købe billetter til alle fire kunstmuseer, og så er museerne blevet enige om at tilbyde hinandens medlemmer 50 % rabat på entreen til museet.

De fire kunstmuseer udgør hver for sig kvalitetsoplevelser, der bygger på den fynske DNA. Når kunstmuseerne arbejder sammen som en samlet enhed kan de nå længere og mere effektfuldt ud med buskabet – og samtidig får fortællingen om Fyn som stedet, hvor Det Gode Liv kan opleves, et endnu stærkere indhold. Kunsten er en vigtig del af den fynske oplevelsesfortælling over for kvalitetssøgende gæster, og det nye initiativ vil konkret give Destination Fyn endnu bedre argumenter på hånden i tiltrækningen af eftertragtede kulturturister fra ind- og udland. Derfor kan vi kun glæde os over initiativet, der i takt med resultaterne vil kunne inspirere andre fynske aktører til at tænke i samarbejdskoncepter, siger Thomas Kastrup, forretningschef for Destination Fyn.

Ved at samarbejde vil de fynske kunstmuseer stå stærkere i forhold til at kunne tiltrække det kunstinteresserede publikum både fra Fyn, det øvrige Danmark og fra udlandet.

 

Oversigt

    Oversigt