Nytårsløb for 18. gang: 1.600 fejrer nytåret med en løbetur

For 18. år i træk blev der nytårsaftensdag afholdt nytårsløb i Odense. De mere end 1.600 tilmeldte løbere gør løbet til Danmarks største nytårsløb.

Siden den 31. december 1999 har der hvert eneste år været afviklet Nytårsløb i Odense.

Derfor skulle 2016 da heller ikke være en undtagelse, hvorfor flere end 1.600 glade løbere nytårsaftensdag havde snøret løbeskoene for at begive sig ud på de traditionsrige fem eller ti kilometer - eller på den 2,5 kilometer lange børnerute.

Løbet startede traditionen tro ved Hunderupskolen, hvor de i alt 1.607 løbere (785 mænd, 713 kvinder og 109 børn) kastede sig ud i de mange kilometers løb.

- Det er for hyggens skyld. Og så for at komme lidt ud og møde nogle andre mennesker inden nytårsaften. Lige få årets sidste løbetur med, fortæller Kenneth Poulsen fra Odense, der deltager i Nytårsløbet for 17. gang.

Tilsammen løber deltagerne omkring 10.000 kilometer, inden dagen fortsætter med champagne, fællesskål og kransekage.

Samler ind til velgørenhed

Nytårsløbet har i en lang årrække indsamlet penge til velgørende formål. Deltagerne kan bidrage med et frivilligt beløb, som sammen med et bidrag fra arrangørerne fra HCA Marathon går til et udvalgt godt formål.

Tidligere har blandt andet Mødrehjælpen i Odense fået et beløb, og i år gik de indsamlede penge til kirkens Korshær i Odense.

HCA Marathon og nytårsløbet kunne derfor aflevere 15.000 kroner til gadepræst Peder Thyssen ved en gadegudstjeneste den 16. december.

Oversigt

    Oversigt