I det fynske folks tjeneste

Nytårstale udsætter trykning af avis

Dronningens nytårstale udsætter trykningen af de fynske aviser. Aviserne venter med at trykke på startknappen, så de kan få talen med i morgendages avis.

Tidligere modtog avisredaktionerne en en klausuleret udgave af Dronningens nytårstale inden den blev sendt på direkte tv klokken 18.

Dermed kunne aviserne gå i trykke allerede om eftermiddagen.

Men i år har Kongehuset besluttet, at talen først bliver tilgængelig på skrift efter at den har være afholdt.

Dermed følger Kongehuset statsministerens nye procedure for sin nytårstale. Statsministeren har ændret procedure efter at kommentatorer på DR, der havde læst talen, gættede med på indholdet i optaktsprogrammer inden talen blev holdt, skriver Mediawatch.

Kongehuset fastholder dog at det udelukkende er Kongehuset selv, der har truffet beslutningen.

Den nye procedure betyder, at Fyens Stiftstidende er nødt til at rykke trykstarten af avisen fra klokken 16 til klokken 19.

Chefredaktør Per Westergård ærgrer sig over Kongehusets nye procedure.

- I stedet for at få styr på synderne, som er statens egne medier, så straffer man med spredehagl, så det koster os ekstra bemanding, selvom vi har en århundrede lang tradition for at holde det klausul. Derfor er jeg noget forbandet over det, siger Per Westergård til nyhedssitet Mediawatch.

I dag tirsdag kom det så frem, at grønlandske medier ved en fejl allerede har fået får Dronningens nytårstale udleveret - på grønlandsk, skriver pol.dk.

Så med lidt hjælp for vores nordatlantiske broderfolk kan de fynske trykkeriarbejdere måske alligevel for tidligt nytårsfri.