OB’s sportsdirektør: Vi må ikke vakle nu

Efter fem nederlag i træk og en placering i bunden af Alka Superligaen ser det sort ud for det fynske fodboldflagskib.

Humøret var ikke det højeste, da spillerne fredag løb ind på træningsbanen i Ådalen. 

Bag holdet ligger da også en katastrofal ringe sæsonstart, og foran venter en svær opgave i Brøndby på søndag.

Det er bare ikke let at være med på Fyns bedste fodboldhold lige nu. For der er langt op til landets bedste.

15 point for at være helt nøjagtig.

Inden sæsonen var målsætningen at komme i slutspillet.

Men lige nu er det ikke det, der fylder i truppen. Det er næste kamp. Og den næste. Og den næste.

For det giver ikke mening at kigge langt frem. Nu gælder det om at tage små skridt i den rigtige retning.

- Spillerne skal omgive sig med mennesker, der giver dem energi. Ikke med mennesker der siger, hold kæft hvor er I også ringe. Det kan godt være, de folk har ret. Men det kan vi ikke bruge til noget, siger cheftræner Kent Nielsen.

Netop Kent Nielsen må tage sin del af ansvaret for, at det ikke kører for OB.

Det er ham, der har peget på de spillere han gerne ville have.

Men indtil videre har de ikke kunne betale den tillid tilbage. Den næsten nye trup har skuffet. Men det får ikke sportsdirektør Jesper Hansen til at overveje Kent Nielsens fremtid:

- Hvis man begynder at vakle, så bliver det igen noget nyt. Og det er ikke det, vi har brug for. Vi har brug for kontinuitet. 

Og her er Fyens Stiftstidendes fodboldreporter Leif Rasmussen enig. Han tror ikke, at endnu en fyring vil gavne klubben:

- Det vil være rent selvmord. Truppen, på godt og ondt, er sammensat af sportsdirektør Jesper Hansen og træner Kent Nielsen. Det kan en anden træner ikke bare lige overtage. Truppen kan ikke spille anderledes, siger Leif Rasmussen.

OB har haft seks cheftrænere i løbet af de sidste seks år. Og i den tid har man også barberet voldsomt ned i budgettet.

Der er ikke længere de samme penge til høje spillerlønninger. Og mange af OB’s nye spillere er hentet kontraktfrie, så klubben ikke har været tvunget til at betale store overgangssummer.

Det har haft stor betydning for klubbens økonomi. Ifølge en opgørelse Tipsbladet har lavet, har OB nu blot det sjette-største budget i Alka Superligaen efter klubber som for eksempel AGF og Esbjerg.

Men det har altså også haft stor betydning for klubbens resultater. I år er ikke bedre end de fem foregående, der alle er endt i den tunge ende. Klubbens fans og mange såkaldte eksperter troede det var i år, det ville vende. Men indtil nu er der noget der tyder på, at de alle må have endnu mere tålmodighed. I hvert fald hvis man skal tro sportsdirektør Jesper Hansen:

- Det er det lange seje træk, og vi arbejder benhårdt på at skabe resultater. Vi må bare erkende, at det kommer til at tage længere tid end som så.

 

Kent Nielsen: Fokus er på næste kamp - ikke slutplacering eller min jobsituation

 

 

Oversigt

    Oversigt