Odense bruger 130 millioner kroner på konsulenter

Borgmester Anker Boye (S) skal redegøre for, hvorfor kommunen i sparetider bruger millioner på konsulenter.

Mens politikerne i Odense Byråd fra 2010 og frem til i år har vedtaget besparelser for op imod en milliard kroner, har kommunens embedsmænd i samme tidsrum bestilt konsulentydelser for minimum 130 millioner kroner, skriver Fyens Stiftstidende.

- Det er godt nok mange penge, siger byrådsmedlem Alex Ahrendtsen (DF).

Han har derfor bedt borgmester Anker Boye (S) om en redegørelse, der kan lægges frem for byrådet.

Af de 130 millioner kroner er de 83 millioner kroner brugt på planlægningen af letbanen og omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade. De to projekter har krævet, at kommunen hentede højt specialiseret viden ind, siger stadsdirektør Jørgen Clausen fra Odense Kommune.

Derudover er der som minimum brugt 47 millioner kroner på at hyre konsulenter til at lave rapporter, analyser med mere under den daglige drift af kommunen.

Det undrer Bupl-formand på Fyn Lars Søgaard Jensen, der her udtaler sig på vegne af Kommunale Organisationers Samarbejde i Odense.

- Der er i forvejen ansat rigtig mange konsulenter i Odense Kommune. Så kommunen burde have den nødvendige ekspertise til at kunne drive organisationen. Der bør være en meget mere kritisk tilgang til det at hyre konsulenter, siger han.

Borgmester Anker Boye (S) har tillid til, at embedsmændene forvalter kommunens penge på ansvarlig vis. Også når det handler om eksterne konsulentydelser, skriver avisen

Oversigt

    Oversigt