Odense får havnepool

Fra sommeren 2015 bliver det muligt at tage en dukkert i Odense Havn. Politikerne i By- og Kulturudvalget besluttede tirsdag at opføre et havnebad til 25 millioner kroner.

Havnebadet i Odense Havn bliver dog ikke som kendt i København, hvor badegæsterne bader direkte i havnevandet. I Odense er der ikke samme udskiftning af vandet, og det betyder, at vandet i havnen ikke er rent nok til at bade i.

Derfor bygger kommunen et særskilt bassin, hvor odenseanerne kan bade i klorvand. Havnebadet vil dog stadig være en del af miljøet i Odense Havn.

- Det er glædeligt, at der nu er enighed om at etablere det havnebad, som vi har snakket om i mange år. Det vil helt klart skabe mere aktivitet på havnen og trække andre aktiviteter til, siger medlem af By- og Kulturudvalget, Anders W. Berthelsen(S).

Havnebadet har været drøftet i flere omgange, og er blevet udskudt flere gange på grund af den manglende vandkvalitet i Odense Havn. Men med beslutningen tirsdag om at bygge en særlig havnepool, ser projektet nu ud til at lykkes.

Hele Havnebadet kommer til at bestå af tre forskellige bassiner: et babybassin, et børnebassin og et bassin, som man kan lave udspring i.

- For Socialdemokraterne er det vigtigt i den videre proces, at havnebadet udformes på en måde, så det ikke ændrer havnens maritime udseende. Vi skal ikke have et nyt friluftsbad. Vi skal have et havnebad på havnemiljøets præmisser. Det er den opgave, der nu skal løses af embedsmænd og entreprenører, siger Anders W. Berthelsen.

Oversigt

    Oversigt