I det fynske folks tjeneste

Odense laver om på besværlig handicapregel

Odense Kommune laver nu sine egne regler om udbetaling af løn til handicaphjælpere om, efter TV 2/FYN mandag fortalte, at de volder forældrene problemer.

01:04

00:46

05:22

Susanne Crawley Larsen bløder op for rigide regler, efter tv-udsendelse på TV 2/FYN.

1 af 4

Reglerne var indtil mandag, da TV 2/FYN fortalte om det, at man, for at få betalt handicaphjælp til et handicappet barn i Odense kommune, selv skulle oprette et firma, som skulle udbetale løn til hjælperen.

Penge som vel at mærke kommer fra Odense Kommune, der har ekspertise i at administrere lønudbetaling.

Det er omstændeligt og besværligt, og forældre til handicappede fortalte på TV 2/FYN, hvordan der ikke var overskud til at sidde og bruge tid på at snakke med SKAT om eventuelle fejl, man havde lavet i indberetninger.

- Der er rigtig mange ting, man skal være opmærksom på. Forsikring, skat, ATP, feriepenge og alverdens ting som ikke kører af sig selv, siger Trine Jensen, der er mor til Victor.

Odense Kommune ændrer nu praksis på området. Børn- og Ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R) siger tirsdag til TV 2/Fyn:

- Hvis i forvejen hårdt pressede forældre til børn med handicap gerne vil have, at vi overtager administrationen, så gør vi det. Forældre, der selv ønsker at håndtere og administrere ordningen, kan selvfølgelig fortsætte med at gøre det.