Odense og Kerteminde vil hæve skatten

Fem kommuner har søgt om tilladelse til skatteforhøjelser på i alt cirka 281 millioner kroner. Blandt de fem kommuner er to fynske.

Det kan blive dyrere at være borger i Odense og Kerteminde.

De to fynske kommuner er blandt de i alt fem kommuner, der har ansøgt om tilladelse til at sætte skatterne op i 2017.  Det oplyser Indenrigs- og Socialministeriet.

Som en del af økonomiaftalen mellem regeringen og Kommunernes Landsforening, KL, er det indskrevet, at nogle kommuner skal kunne forhøje skatten inden for en ramme på samlet set 200 millioner kroner, hvis andre kommuner sætter den tilsvarende ned.

Odense Kommune har derfor ansøgt om lov til at hæve skatten med samlet set hele 200 millioner kroner - altså reelt hele det beløb, som aftalen giver mulighed for. 

"Der er søgt om skatteforhøjelser for samlet cirka 281 millioner kroner, og derfor vil alle ansøgninger ikke kunne imødekommes fuldt ud. Social- og Indenrigsministeriet behandler nu ansøgningerne, så kommunerne kan få et svar senest den 16. september," skriver ministeriet på sin hjemmeside.

Et rødt flertal i byrådet i Odense vil hæve kommuneskatten med ét procent point til 25,5 procent, hvilket trods en stigning på en procent stadig vil holde Odense blandt de fynske kommuner med lavest skatteprocent.

I Kerteminde vil de hæve skatten med et samlet beløb på 15,1 millioner kroner - det til trods for, at der sidder en Venstremand på borgmesterposten.

- Vi er nødt til, når vi skal lægge budgettet, at holde så mange muligheder åbne, som muligt. Og hvis ikke vi søger, så har vi i hvert fald ikke den mulighed, sagde Kertemindes borgmester Hans Luunbjerg i sidste uge til TV 2/FYN.

Beslutningen om at søge om en skattestigning har fuld opbakning i byrådet i Kerteminde. Men en række partier har allerede meldt ud, at de ikke støtter den endelige beslutning om at udnytte muligheden, såfremt Kerteminde Kommune får den.

Disse kommuner vil hæve skatten

 

Oversigt

    Oversigt