Odense-politikere: For mange plejebørn i én familie

Der bør være et loft for, hvor mange plejebørn der må være i én enkelt plejefamilie. Det mener flere odenseanske byrådsmedlemmer oven på sagen om et barn fra Odense, der bliver skreget i hovedet og rusket af sin plejemor.

TV 2/Nyhederne kunne torsdag vise optagelser taget med en mobiltelefon, hvor en plejemor er i et voldsomt opgør med et 13-årigt plejebarn.

Drengen var ét af i alt fem plejebørn, som familien dengang passede, og fem er for mange, mener flere Odense-politikere fra det lokale Børn- og Ungeudvalg, der torsdag aften blev informeret om sagens forløb.

- Fem børn lyder meget voldsomt, siger Tim Vermund (S) til TV 2/FYN.

Dansk Folkepartis Pernille Bendixen vil nu lægge et lokalt loft for, hvor mange plejebørn, der må være i én familie.

- Fem er alt, alt for mange, og det er ikke kun for mange i dette tilfælde. Det er så plejekrævende børn, og det er også urimeligt over for plejefamilierne, at de skal have så mange børn på én gang, siger hun.

Hun bliver bakket op af Lars Havelund (K) og Mark Grossmnan (V), der også er parat til at se på, om der skal være et loft for antallet.

- Fem børn lyder som et overdrevent antal, for det er børn med særlige behov. Det går ikke, siger Mark Grossman.

Fire af børnene i den omtalte familie er søskende, og kommunen har fulgt retningslinjer på området, der blandt andet betyder, at kommunen skal gå langt for at holde søskendeflokken samlet. Men Pernille Bendixen mener ikke, at det argument er godt nok.

- Fire søskende er stadig for mange. Så må man skille dem i to hold af to børn, siger hun.

En psykolog, der har arbejdet med børn med særlige behov, mener også, at fem børn i samme plejefamilie er over grænsen.

- Set fra børnenes side har jeg svært ved at se det gode ved det, for alle børn har brug for at føle sig som noget særligt, siger Marie Gramstrup til TV 2/FYN.

Det har fredag ikke været muligt at få en kommentar fra børn- og ungerådmand Brian Dybro (SF), der er på ferie. Men partifællen, Annette Blynel, mener, at de nuværende regler på området er tilstrækkelige.

- Retningslinjerne er udmærkede, som de er nu. Jeg ser ingen grund til at kigge på antallet på grund af et enkeltstående tilfælde.

Oversigt

    Oversigt