Odense Sport & Event: Arena Fyn-aftale er slet ikke ulovlig

Odense Sport & Event har fået tre advokatfirmaer til at kulegrave den aftale, som Odense Kommune kalder "sandsynligvis ulovlig". Den er ikke ulovlig, lyder konklusionen.

Odense Sport & Event udtaler sig i aften for første gang her på TV 2/Fyn om sagerne om mulig ulovlig støtte fra Odense Kommune, Det drejer sig om støtten til koncerten med Poul Simon og Sting i 2015 og Arena Fyn-aftalen fra 2013.

quote Vi har konsulteret ikke mindre end tre advokatfirmaer - og de er alle sammen enige om, at der ikke er noget ulovligt i denne her aftale

Ole Bang Nielsen, direktør i Odense Sport & Event

Og i modsætning til Odenses stadsdirektør, Stefan Birkebjerg Andersen og Odense Kommunes advokatfirma, mener Odense Sport & Event ikke, at aftalen om Arena Fyn er i nærheden af at være ulovlig.

Samtidig tilbageviser Odense Sport & Event, at man har fået særbehandling af Odense Kommune og Odense&Co. i forbindelse med den såkaldte koncertsag.

Det sker i TV 2/Fyn i aften og i en kronik, der i morgen bliver bragt i Fyens Stiftstidende. 

- Jeg tror ikke, at jeg skal være den, der kommenterer på, hvordan kommunens jurister (Odense red.) er nået deres resultat. Vi har konsulteret ikke mindre end tre advokatfirmaer - og de er alle sammen enige om, at der ikke er noget ulovligt i denne her aftale, siger Odense Sport & Events direktør, Ole Bang Nielsen, til TV 2/FYN. 

Ifølge koncernen, der ejer Arena Fyn, er en grundlæggende betingelse i aftalen med Odense Kommune, at kommunen skal anvende sin brugsret i et omfang og på en måde, der skaber balance i økonomien i de 146 dage, kommunen har til rådighed. Det er ikke sket i de foreløbig ni år, aftalen har løbet, og i stedet har kommunen valgt at udligne underbalancen ved at betale sig fra det. Det er ikke støtte – det er at leve op til en godkendt aftale, hedder det i kronikken, der har Odense Sport & Events direktør Ole Bang Nielsen som afsender.

Odense Sport & Event tager også til genmæle mod Fyens Stiftstidendes oplysninger om, at der er en sammenhæng mellem Odense Sport & Events møder med Odense Kommune og anvendelsen af eventmidler.

Ikke puttet penge i lommen

- Det er ikke korrekt, at eventpuljen under Odense&Co på 20 mio. kr. om året blev skabt alene med det formål at kanalisere kommunale penge ned i vores kasse. Fakta er følgende: I de tre år, Odense & Co har eksisteret, er der til eventpuljen bevilliget i alt 60 mio. kr. OS&E har bidraget med tre events, som har fået midler direkte fra eventpuljen. Desuden har vi faktureret Udvikling Fyn 3,0 mio. kr. for DMGP og MGP – midler, vi forstår, er taget ud af Odense&Co’s budget. I alt har OS&E således direkte og indirekte faktureret Odense & Co 8,5 mio. kr. i perioden siden oprettelsen – ud af en samlet pulje på 60 mio. kr, skriver Ole Bang Nielsen.

Se hele interviewet med Ole Bang Nielsen

Han gør opmærksom på, at det ikke er penge, man har kunnet putte i egen lomme.

Totalt har Odense Sport & Event ifølge virksomgheden selv kunnet afsætte 950.000 kr. til dækning af  faste omkostninger til arrangementerne plus et eventuelt overskud.

- Jeg kan garantere, at det er der ikke meget overskud i. At OS&E har været med til at føde idéen om, at kommunen burde afsætte flere midler til koncerter og andet, som kan medvirke til at skabe opmærksomhed om byen, påtager vi os meget gerne ansvaret for.  Men vi vil ikke acceptere, at det kommer til at fremstå som om, OS&E på uberettiget vis har raget hovedparten af de kommunale eventmidler til sig til dækning af alt muligt andet. Det er faktuelt forkert.

- Vi håber, at vi med ovenstående har bragt lidt flere fakta ind i en diskussion, som alt for meget har været præget af ord som ”skandale” og ”ulovlig støtte”, uden at nogen tilsyneladende har gjort sig den ulejlighed at se på alle aspekter af sagerne, skriver Odense Sport & Event.

Oversigt

    Oversigt