Odense til Kerteminde: Drop nu jeres indsigelse

Træk indsigelsen tilbage og det planlagte motorsportsanlæg i Kærby Mose får højere støjvolde. Sådan lyder opfordringen fra Odense til Kerteminde.

Hvis I dropper jeres protest mod det planlagte motorsportsanlæg i Kærby Mose, så bygger vi højere støjvolde. Sådan lyder beskeden fra Odense til Kerteminde Kommune.

Men borgmesteren i Kerteminde er ikke umiddelbart klar til at droppe indsigelsen mod anlægget, som han mener vil gribe ind i kommunens muligheder for udvikling.

Svært at se med objektive briller
- Jeg mener, at vi skal have en uvildig til at kigge på det, fordi alle os, der er parter i sagen har svært ved at se på det med objektive briller, og det mener jeg, at der er behov for, før at vi som byråd trækker vores indsigelse tilbage, siger Hans Luunbjerg, borgmester i Kerteminde Kommune (Venstre).

Hans partikollega i Odense, by- og kulturrådmand, Jane Jegind, håber, at Kertemindeborgmesteren kommer på bedre tanker.

- Jeg håber meget, at de vil gå ind i det rum til en dialog, for alternativet er jo, at processen bliver forlænget.

En langstrakt proces
Og processen med at finde et sted til motorsport på Fyn har været langstrakt og konfliktfyldt

Hos motorsporten, som har søgt om anlægget, er Steen Fredsøe ikke glad for forslaget om højere støjvolde, men han håber, at der snart kommer en afklaring

- Hvis det er det, der skal til for at få sagen videre,så må det jo være sådan - altså det er ikke en blomst, der er vokset i min have, siger Steen Fredsøe.

Protest skal afgøres i København
Det planlagte anlæg ligger tæt på kommunegrænsen til Kerteminde, og kommunen har derfor valgt at gøre indsigelse mod anlægget.

En indsigelse, der betyder, at hvis Kerteminde og Odense Kommune ikke kan blive enige om et kompromis, så skal sagen afgøres i Erhvervs- og Vækstministeriet.

Politisk drilleri
- Jeg synes, det er politisk drilleri fra Kerteminde Kommune, at de bliver ved med at hænge i den her klage og kan faktisk ikke forstå dem og synes ikke det er særlig pænt, siger Steen Fredsøe.

Er det her bare - som han siger - politisk drilleri for at trække det her i langdrag?

- Det korte svar er nej. Vi skal varetage Kerteminde Kommunes interesser og det gør vi på bedst mulig vis - efter mine begreber - ved at at få en uvildig til at se på det.

Kerteminde beslutter sig onsdag
Byrådet i Kerteminde Kommune skal behandle sagen på et møde onsdag eftermiddag. Og Jane Jegind håber, at byrådet i Kerteminde er klar til at trække indsigelsen tilbage.

Og hvad så, hvis det ikke gør det?

- Jamen, så går det jo sin slagne gang, og så må vi jo over ministeriet, og så kommer det jo til at tage længere tid, inden vi kan komme i gang - det vil være dybt beklageligt, siger Jane Jegind.

Oversigt

    Oversigt