Odense: Uddannelse får Lindø-folk i job

Efter tre års intensiv indsats med at omskole og uddanne 1000 afskedigede fra Lindø har båret frugt. Mange er kommet i job i helt andre brancher.

Fredag markeres afslutningen på tre års indsats for at få de mange afskedigede Lindø-folk tilbage i job. Det sker, når beskæftigelsesminister, Mette Frederiksen, og rådmand, Peter Rahbæk Juel, mødes på Lindø.

Mere målrettet indsats

Beskæftigelsesministeren og rådmanden fremhæver, at målrettet uddannelse i højere grad bør tænkes ind i fremtidens beskæftigelsessystem.

- Opkvalificeringen af Lindø-medarbejderne er et eksempel på, at det giver mening at satse på uddannelse og opkvalificering, når man kender virksomhedernes behov og ved, hvor de nye job opstår. Det er et spor, som er værd at følge fremover. Vi skal blive endnu bedre til at koble virksomhedernes behov og potentialet for nye job og hjælpe de ledige derhen, siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen.

- Vi kan og skal hjælpe folk uden job til at vælge den rette vej, så de igen kan blive en del af det fællesskab, som man kun finder på en arbejdsplads. Og vi kan og skal være med til at give Danmark det kompetenceløft, der skal til, for at vi kan klare os i konkurrencen med den billige arbejdskraft fra udlandet. Uddannelse er vejen - det viser erfaringerne fra Lindø-indsatsen os, lyder det fra Peter Rahbæk Juel.S

Oversigt

    Oversigt