I det fynske folks tjeneste

Odense Zoo: Ny girafkalv er blevet født

Femte girafkalv på to år er kommet til verden i Odense Zoo. Zoo-gæster kan allerede nu se kalven.

I morges kl. 7 kom girafkalv nummer fem til verden. En fin hun-giraf på godt 1,7 m og ca. 60 kg. Kalven var hurtigt på benene, og den dier fint.

Dyrepasser: Giraffødsel bedre end min egen fødselsdag

Det er naturligvis altid en glæde for ZOO, når der kommer en ny giraf til verden. Men glæden er nok alligevel størst hos dyrepasser Henrik Carlsen, der har været med girafferne hele vejen.

Han har passet girafferne de sidste 8 år, og for ham er hver fødsel en glæde, der langt overgår glæden ved fx hans egen fødselsdag.

Faktisk er Henrik Carlsen så tosset med giraffer, at hans kone forærede ham en hjemmehæklet giraf-hue til hans seneste fødselsdag. Han også virkelig valgt at få girafferne under huden, da har hele 2 tatoveringer med giraffer som motiv.

"Deres væsen gør dem til noget særligt"

Om sin fascination for giraffer fortæller Henrik Carlsen:

- Det er for det første fascinerende at arbejde med et dyr, der kan blive næsten 5 meter højt. Giraffer er jo det højeste landlevende dyr på jorden. Men det er nu mere deres væsen, der for mig er noget helt særligt. De er så umanerligt nysgerrige, og så er de på samme tid utrolig afslappede. Når en giraf f.eks. først er blevet tryg ved noget nyt, så skal det undersøges helt i bund. Hastværk er lastværk. Opdager de f.eks. en skrue et sted i stalden, så kan de med tungen blive ved, til skruen er løs! Tungen hos en voksen giraf er hele 50 cm, og dens hovedfunktion er at ribbe blade af træerne. De har så meget kontrol over tungen, at den så at sige kan bruges som "skruetrækker".