Odense&Co lever endnu - men som ny model

De borgerlige partier ville lukke Odense&Co efter sager om spildte penge. Nu vil politikerne finde en ny model, som vækststrategien kan fortsætte under.

Odenses vækstsatsning Odense&Co blev onsdag udsat for politisk stormløb. Venstre og Konservative i byrådet ønskede at lukke partnerskabet mellem kommunen, det private erhvervsliv og offentlige institutioner.

Efter et møde i økonomiudvalget lever Odense&Co dog endnu.

- Jeg er glad for den konklusion, vi er kommet frem til i dag, netop at borgmesterforvaltningen frem til 28. februar både kigger ind i at få beskrevet alle vores tiltag i Odense&Co, så vi kan få fremlagt, hvad virker, og hvad måske virker mindre godt, siger rådmand Jane Jegind (V), der også er medlem af økonomiudvalget. 

Borgmester: Vi skal gøre det rigtige

Borgmesterforvaltningen skal frem til udgangen af februar evaluere indsatsen og komme med forslag til en ny model til organisering, som vækststrategien kan fortsætte under.

- Der er sat en undersøgelse i gang. Evalueringen er i gang. De er i gang med at grave alle kontrakter igennem. Jeg har sagt det meget tydeligt, at jeg er optaget af, at vi får alle ting frem. Vi skal gøre det, der er rigtigt, og det gør, at vi skal have et klart grundlag at kunne vurdere på, siger Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S).

 

De borgerliges forslag om nedlæggelse kommer efter flere sager med rod i pengekassen. Senest er det kommet frem, at Odense&Co har betalt millioner til selskabet Robobusiness Europe for to robotmesser i henholdsvis 2017 og 2018. Siden gik selskabet konkurs, og Odense Kommune står nu tilbage med en regning på 1,2 millioner kroner.  

Rod i Odense&Co

Odense&Co var også på dagsordenen i Odense Kommunes økonomiudvalg 2. november. Her var et af punkterne på dagsordenen en rapport, der viste et enormt rod i Odense&Co. 

Odense&Co har muligvis overtrådt offentlighedsloven, udbetalt uberettigede repræsentationsudgifter, glemt at journalisere vigtige dokumenter og ikke haft styr på, hvad kommunen fik for pengene. Det viste en kritisk analyse af Odense&Co, som var bestilt af kommunens egen stadsdirektør, Stefan Birkebjerg Andersen.

Statsforvaltningen er også i gang med at undersøge, om Odense&Cos sponsortilskud på 12 millioner kroner til Tinderbox er lovligt.

 

MEDLEMMER AF ØKONOMIUDVALGET I ODENSE KOMMUNE

 

HVAD ER ODENSE&CO?

 

Oversigt

    Oversigt