Odenses forældre organiserer sig

En gruppe forældre i Odense har fået mere end nok af besparelserne på børneområdet i Odense, og vil nu forsøge at råbe politikerne op med en ny forældreorganisation.

Der er endnu en gang lagt op til massive besparelser på børneområdet i Odense. Børn- og Ungeudvalget skal finde besparelser på omkring 180 millioner kroner, og det vil blandt andet ramme byens daginstitutioner.

Nu har en række forældre i Odense tænkt sig at give politikerne et modspil.

- Det er nu at de odenseanske forældrer for alvor kommer til at mærke at der sker noget drastisk. Mange kan mærke, at nu kan der bare ikke skæres mere, og så må vi gøre noget, siger Heidi Lykke Schultz, der er en af inititivtagerne til Odense Forældreforening.

Besparelserne på børneområdet er endnu ikke besluttet, men politikerne arbejder blandt andet med planer om at skære i antallet af pædagoger, ændre alderen for hvornår børnene skal starte i børnehave og SFO og større brug af frivillige.

- Hvis disse besparelser går igennem, så er jeg ikke længere tryg ved at aflevere mine børn. Når der skal være så få voksne til så mange børn vil der opstå kaos og stress, siger Louise Marie Friis, der også er blandt initiativtagerne til Odense Forældreforening.

Politikere hilser forening velkommen

De bekymrede forældre har foreløbig oprettet en facebook-gruppe, men midt i juni har de planlagt en stiftende generalforsamling for forældreorganisationen i Odense.

- Formålet skal være at vi kan være et modspil til politikerne, men også være med til at klæde dem bedre på, så de kan træffe bedre beslutninger, der rammer de steder, hvor vi hver dag aflevere vores dyrebareste eje, siger Heidi lykke Schultz.

Blandt politikerne i Odense bliver den nye forening mødt med glæde.

- Jeg har sympati for forældrene og forstår dem. Vi er allerede i dialog med forældrene, men hilser nye initiativer velkommen. Men det er desværre vores pligt som politikere at prioritere, og i øjeblikket skal alle områder i kommunen spare, men vi bestræber os hele tiden på at bevare kvaliteten i pasningstilbuddene, siger Tim Vermund(S), medlem af Børne- og Ungeudvalget i Odense Kommune.

Se facebook gruppen mod forringelser i Odense

Oversigt

    Oversigt