Østeuropæer kendt skyldig: Svindlede for 1,1 millioner på stjålne dankort

​En 36 årig mand fra Litauen blev i dag idømt to års fængsel for, sammen med andre, at have brugt 11 stjålne kreditkort til at købe varer for sammenlagt 1,1 millioner kroner sidste år.

Selvom anklagerne var meget alvorlige mod den 36-årige mand fra Litauen, sagde han ikke et ord under hele retsmødet og forholdt sig roligt under domsafsigelsen.

Retten i Odense fastslog i dag, at der var tale om databedrageri af særlig grov beskaffenhed, da en til flere østeuropæiske kriminelle sidste år misbrugte 11 stjålne betalingskort til at købe mere end 100 varer til en sammenlagt værdi for 1,1 millioner kroner

Det er ifølge Fyns Politi den største sag om dankortsvindel på Fyn nogensinde.

quote Det var ikke i alle tilfælde, at anklageren kunne føre tilstrækkeligt bevis for, at min klient skulle være involveret i alle 119 varekøb

Forsvarsadvokat Jakob Thrane

Den 36-årige litauiske mand blev dømt for at have hentet og opbevaret varer, der var købt med stjålne kreditkort til en værdi af 678.000 kroner. Derudover blev han også dømt medskyldig i de resterende varekøb til en sammenlagt værdi af godt en halv million kroner. Dommeren idømte den tiltalte en straf på to års ubetinget fængsel og udvisning af Danmark for bestandigt.

Ifølge anklageren var hele forløbet omkring den kriminelle gerning systematisk og med tråde ud ad landet, så der her var tale om organiseret kriminalitet.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ifølge den tiltaltes forsvarer var der flere dele af dommen, som han mente, at anklagemyndigheden ikke kunne føre bevis for.

- Det var ikke i alle tilfælde, at anklageren kunne føre tilstrækkeligt bevis for, at min klient skulle være involveret i alle 119 varekøb, så derfor skal vi lige læse dommen igennem, før vi ved, om vi anker den, siger forsvarsadvokat Jakob Thrane.

Forsvaret og den dømte udbad sig herefter 14 dages betænkningstid til, om de vil anke dommen.

Oversigt

    Oversigt