I det fynske folks tjeneste

Offer for hjemmerøveri: Jeg var chokeret

Den kræftsyge Bonny Granau Nielsen fra Odense blev fredag aften udsat for et groft hjemmerøveri. Gerningsmanden efterlod hende blødende - og stak af med 1500 kroner.

03:04

Bonny Granau Nielsen blev udsat for hjemmerøveri fredag aften

1 af 3

Fredag aften blundede 63-årige Bonny Granau Nielsen i sin lænestol foran fjernsynet. Hendes terrassedør stod åben, så hendes kat kunne komme ind.

Pludselig står en mand i døren og lyser på hende, mens han råber:

- Det er politiet, det er politiet - der er en, der har stjålet din taske og din pung, fortæller Bonny Granau Nielsen til TV 2/FYN.

Bonny Granau Nielsen får ilt efter en lungeoperation, og hun fjernede ilten for at kunne rejse sig op og gik omtumlet ud i gangen for at tjekke sin taske i skabet.

- I det øjeblik jeg står med pungen i hånden, så flår han den ud af hånden på mig, og så skubber han til mig, så jeg smasker hovedet ned i gulvet og knalder mit knæ ned i gulvet. Så løber han bare væk i en fart. Det hele sejler i blod, så der går lige fem minutter inden jeg får ringet til politiet, fortæller Bonny Granau Nielsen, der fik en flænge i panden efter overfaldet.

- Man er jo chokket bagefter, og jeg tænkte: Hvad Fanden var det, der lige skete her, siger Bonny Granau Nielsen og fortsætter:

- Jeg kan slet ikke forstå, at nogen kan få selv til at gøre sådan noget. Det er jo forsvarsløse mennesker.

Efter røveriet kravlede manden formentlig over et plankeværk og stak af med Bonny Granau Nielsens pung, der indeholdt omkring 1500 kroner.

- Det er en alvorlig sag. Det er en skærpende omstændighed at

udgive sig for at være betjent, fortæller vagtchef Jesper Pedersen fra Fyns Politi til TV 2/FYN.

Politiet har sikret sig spor på gerningsstedet, men vil meget gerne i kontakt med eventuelle vidner, der har set noget på Bellisvej omkring klokken 23 fredag aften. Fyns Politi kan kontaktes på 114.

Ifølge Danmarks Statistik udsættes omkring 350 danskere hvert år for hjemmerøveri. Det er i de fleste tilfælde personer, der kender hinanden i forvejen - men i enkelte tilfælde er det altså vildt fremmede, der brager ind hos uskyldige mennesker.

Signalement af gerningsmanden

Politiet efterlyser nu gerningsmanden, som beskrives som:


  • 30-35 år
  • Kraftig bygget og cirka 175 cm høj
  • Han var iført mørk jakke og mørke bukser