Olsen Dyhr i Odense: Sådan er fremtidens SF'er

Fynske SF'ere havde onsdag aften mulighed for at trykke hånd og knytte bånd til deres nye formand.

Den kommende SF-leder, Pia Olsen Dyhr er på rundtur i baglandet - onsdag aften var hun i Odense.

I fraværet af andre kandidater til formandsposten bliver afstemningen til SF's landsledelses ekstraordinære generalforsamling i marts mere en kåring end et valg, men Pia Olsen Dyhr rejser alligevel landet rundt og mødes med SF'ere, for at fortælle, hvad hun står for.

Og onsdag i Odense også hvem der er fremtidens SF'er.

- SF'eren er mange forskellige typer. Det er den smarte IT-konsulent, det er den unge, der gerne vil ud i verden. Det er alle typer, man kan forestiller sig. Der ligger ikke sådan et stereotyp af en SF'er, mener den kommende formand.

Hønge vil have unikt SF

Pia Olsen Dyhr forsøger altså at ramme bredt - men Karsten Hønge, der af Ekstra Bladet blev døbt Vikaren fra Helvede, har et noget klarere bud hvem SF-vælgeren er.

- SF skal være det der helt unikke parti, der både har den ganske almindelige lønarbejder som medlem. Som har miljøaktivisten, som har fagforeningsaktivisten. Vi skal være det parti, der forener forskellige typer mennesker om et fælles mål. Nemlig at vi vil sørge for at det politiske Danmark giver mest til dem, der har mindst, mener Karsten Hønge.

Se længere interviews med dem begge her i artiklen.

Oversigt

    Oversigt