Omstridt leder færdig på Børnecenter Tullebølle

Den sygemeldte leder på Børnecenter Tullebølle, Hanne Sommer, bliver degraderet og vender ikke tilbage til børnecentret. Det bekræfter flere kilder over for TV 2/Fyn.

Det er definitivt, at Hanne Sommer ikke vender tilbage som leder af Børnecenter Tullebølle. I stedet har hun fået tilbudt arbejde på et af Asylcenter Holmegaards andre asylcentre. 

Tidligere på sommeren afslørede TV 2/Fyn, at Hanne Sommer var blevet sygemeldt. Dengang bekræftede hun selv  overfor TV 2/Fyn, at det hang sammen med den seneste tids mange sager fra aylcentret.

Hvis Hanne Sommer vil fortsætte hos Asylcenter Holmegaard, som driver alle Langeland Kommunes asylcentre, skal hun acceptere en stilling som netværker på et af Asylcenter Holmegaards voksencentre. Hvis hun ikke vil det, må hun se sig om efter et andet job. Det fortæller flere kilder til TV 2/Fyn.

Indtil videre fortsætter den konstituerede leder, Michael Madsen, i Hanne Sommers gamle stilling. Men i følge TV 2/Fyns oplysninger vil stillingen som leder af Børnecenter Tullebølle inden for en overskuelig fremtid blive slået op, og dermed kan der altså være en ny leder på vej til det meget omtalte børnecenter. 

I sidste uge skrev distriktchef Ulrik Pihl, at Hanne Sommer blot var sygemeldt, og at han forventede, at Hanne Sommer vendte tilbage som leder af Børnecenter Tullebølle. 

Forventer du, at Hanne Sommer kommer tilbage?

- Der er tale om sygemelding, så ja, skrev Ulrik Pihl i sidste uge.

Det har i dag ikke været muligt at få en kommentar Ulrik Pihl eller asyldirektør Sisi Eibye.

Vi har i dag - uden held - forsøgt at komme i kontakt med Hanne Sommer. 

Hård sommer for Børnecenter Tullebølle
Der har i løbet af sommeren været massiv fokus på Børnecenter Tullebølle. Fem af børnecentrets beboere blev bortvist. To af de bortviste unge er sigtet for en voldtægt, og de sidste tre unge mænd er sigtet for blufærdighedskrænkelse - alle er sager der angiveligt skete under Langelands Festivallen.

Her på TV 2/Fyn stod to tidligere ansatte frem og fortalte om flere kritiske forhold på Børnecenter Tullebølle. Blandt andet at centrets beboere havde overtaget styringen på asylcentret.  

Oversigt

    Oversigt