Op på cyklen

Flere fynboer skal finde cyklen frem og trampe i pedalerne. Det er i hvert fald formålet med Den Nationale Cykelkonference, som blev skudt i gang i Svendborg her til formiddag.

Hvordan får vi flere folk til at cykle til og fra arbejde? Og hvad skal der til for at lokke turisterne op på sadlen og cykle på opdagelse i det fynske sommerlandskab?

Det er nogle af de spørgsmål, der bliver stillet ved Den Nationale Cykelkonference, der blev skudt i gang på Hotel Svendborg her til formiddag.

Godt 150 kommunale medarbejdere samt politikere og andre cykelinteressenter er mødt op for at diskutere, hvordan de får os alle til at cykle mere.

Blandt gæsterne her til formiddag var bl.a. Transportminister Henrik Dam Kristensen Soc.dem., der lige nu arbejder på en national strategi under titlen Vejen til verdens bedste cykelland. Han glæder sig over det fynske tiltag.

- For mange er det at tage cyklen i hverdagen den hurtigste og letteste måde at komme til og fra arbejde på, lyder vurderingen fra Henrik Dam Kristensen.

Leg på cykel

Mens der bliver diskuteret i mere alvorlige toner inden døre, er der lagt op til sjov og leg for Svendborgs borgere på Centrumpladsen, der byder på en bred vifte af cykelaktiviteter.

Der er bl.a. mulighed for at prøve en elcykel, pimpe(udsmykke) sin egen cykel, få råd om cykelmotion, eller man kan se udstillingen Danmark som cykelland.

Konferencen løber frem til torsdag aften og er arrangeret af Vejdirektoratet, Dansk Cyklist Forbund og Svendborg Kommune.

Oversigt

    Oversigt