Opbakningen til Odense Letbane daler

Selvom opbakningen til Odense Letbane daler hos byens borgere, er der fortsat flere tilhængere end modstandere. Det viser en meningsmåling, Megafon har gennemført for Odense Letbane.

Odenseanernes opbakning til Odense Letbane er ifølge en Megafon-måling nedadgående her et år og ni måneder efter de første gravearbejder gik i gang med at forvandle byen.

Odense Letbane får årligt udført en meningsmåling af analysefirmaet Megafon. I 2015 støttede 58 procent af byens borgere letbanen, mens antallet af positive borgere i 2016 var faldet til 45 procent. Andelen af negative eller meget negative var til sammenligning 38 procent. 

Derfor er der fortsat stadig flest, der støtter letbaneprojektet.

Når det gælder erhvervslivet, var der sidste år også 45 procent, der bakkede op om letbanen mod 65 procent året før. Men også her er der stadig flere erhvervsfolk, som støtter letbanen end det modsatte – 34 procent er negative eller meget negative.

- Forventeligt

Ifølge administrerende direktør for Odense Letbane P/S Mogens Hagelskær, er den negative meningsmåling ikke overraskende. 

- Det er forventeligt, at når gravearbejdet stiger i omfang – hvad det virkelig har gjort i det forgangne år - så daler opbakningen også. Det er en tendens, vi har fået bekræftet fra både Århus Letbane, som er tæt på åbning, fra Manchester, Bergen og Nottingham. Jeg glæder mig dog ved, at der stadig er flere, der støtter letbanen end det modsatte. Samtidig hører vi fra andre letbaneprojekter, at når man går i gang med at lægge skinner, rejse master og bygge perroner, så stiger opbakningen støt og roligt igen, fordi folk så kan se, hvad det hele ender med og begynder at glæde sig. Under ledningsflytningerne foregår det hele jo nede i jorden og bagefter er der bare asfalt på vejen igen som før, siger Mogens Hagelskær i en pressemeddelelse. 

Trods den dalende opbakning til letbanen, er der dog stor forståelse for, at anlæggelsen af letbanen fører til gener. 57 procent af borgerne udtrykker, at de forstår arbejdet medfører gener, og mens hele 79 procent af de erhvervsdrivende er forstående overfor generne.

Afstemning

Megafon har spurgt de adspurgte borgere, om de er positive, meget positive, negative eller meget negative over for Odense Letbane. Hvad er du?

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Oversigt

    Oversigt