Oplev Det Fynske Folkemøde hjemme fra sofaen

Fra klokken 10 til 14 kan du på TV 2/FYN se fire timers direkte transmission fra Det Fynske Folkemøde.

For fjerde år i træk åbner Fyens Stiftstidende i dag dørene i Mediehuset og inviterer borgere, læsere, politikere og eksperter inden for til det Det Fynske Folkemøde.

TV 2/FYN dækker det hele fra start til slut, når vi sender direkte fra Banegårdspladsen i Odense.

I fire timer vil mediehuset bugne af debatlystne ministre, fynske folketingspolitikere, kommunalpolitikere, organisationer, foreninger og ikke mindst læsere og interesserede fynboer, der alle deltager i det, man lidt højstemt kan kalde en festival for både politik og demokrati.

- Vi slår dørene op til en levende dag med masser af debat, masser af møder og masser af øjenhøjde-diskussioner, i mangel af bedre ord, hvor man rent faktisk kan tale med folk og være med i debatterne, siger Troels Mylenberg, der er chefredaktør hos Jysk Fynske Medier.

Foruden de mange debatter om blandt andet klima, miljø, landbrug, flygtninge og vigtige, fynske spørgsmål, vil der være mulighed for at opleve en masse forskellig musik og anden udøvende kultur, der er mad, yoga og meget, meget andet.

Blandt andet bliver der også mulighed for at se, hvordan et moderne mediehus som Jysk Fynske Medier arbejder.

- Vi vil selvfølgelig også gerne vise, at vi er et mediehus, som gerne vil åbne os og spille den rolle i samfundet, at det er vores opgave, at vi får talt mere sammen, siger Troels Mylenberg.

Mediehus og højskole

Fyens Stiftstidende arrangerede i 2013 for første gang Det Fynske Folkemøde, hvor hele 2.500 besøgte Mediehuset for at deltage i den lokale debat. I 2014 og 2015 gentog de derfor successen, begge gange med 3.000 gæster.

Og selv om Det Fynske Folkemøde ikke har mege at gøre med at sælge aviser, giver det alligevel rigtig god mening, vurderer chefredaktøren.

- Vi tror på, at det her er en del af fremtiden for et mediehus; at kunne gøre sådan noget her og være til stede på andre platforme end bare Facebook, på papir og vores digitale platforme. Det er bare ikke nok længere, vi skal også have det fysiske møde med, siger Troels Mylenberg.

- Det lyder måske lidt højstemt, men jeg ser os, som mediehus, som en højskole for fynboerne. Og en højskole er jo der, hvor der er højt til loftet, hvor der er åbent, hvor man ikke skal til eksamen, og hvor man kan komme og være med. Alle har plads og alle kan byde ind med noget, siger Troels Mylenberg.

Masser af studiegæster og debat

På TV 2/FYN kan du følge hele programmet, ligesom vi følger op på debatterne sammen med blandt andet Anders Samuelsen, Alex Ahrendtsen, Britta Schall Holberg og en række af de øvrige fynskvalgte politikere.

TV 2/FYNs vært i mediehuset, Louise Ravn, vil sammen med politisk redaktør Jesper Buch og en række politiske gæster analysere ikke bare dagens begivenheder på Banegårdspladsen i Odense, men også ugens store politiske samtaleemne, statsminister Lars Løkke Rasmussen og Venstres 2025-plan

Her vil de forsøge at få besvarets det helt store spørgsmål: Bliver der valg eller ej i løbet af de nærmeste måneder.

Du kan se det hele - og meget mere - direkte på TV 2/FYN fra klokken 09.55 til 14.00.

Du kan se hele programmet for Det Fynske folkemøde her.

Der er gratis adgang for alle interesserede. 

 

 

Oversigt

    Oversigt