Oprykning truer Marienlyst

Panikken er begyndt at brede sig på Windelsvej i det nordlige Odense. Fodboldholdet Marienlyst ligger meget overraskende for dem selv til oprykning til 1. division.

Der er ni spillerunder igen, og meget kan ske endnu. Men lige nu ligger Marienlyst fem point foran nærmeste konkurrent og hvis stillingen holder spiller Marienlyst i landets anden bedste fodboldrække efter sommerferien.

- For få år siden lagde vi nogle planer for at få et bedre fodboldhold, og måske kæmpe os til en plads i 2. division. Men vi havde aldrig forestillet os, at vi måske kunne rykke op i 1. division, siger klubbens formand, Anders W. Berthelsen.

Marienlyst har nu rettet henvendelse til DBU for at få klarlagt, hvilke krav og regler der er, når klubben måske skal til at spille i 1. division. Klubbens nuværende bane bliver efter denne sæson inddraget, da der skal bygges en tennishal med seks baner, og fodboldholdet bliver herefter henvist til bane 4.

- Man kan jo forestille sig, at Brøndby rykker ned, og når vi så skal møde dem i 1. division skal vi kunne tage imod 500-1000 brøndby-supportere. Vi skal have siddepladser og sikkerhedsforanstaltninger og vi har ingen af delene, siger Anders W. Berthelsen.

Klubben skal nu have klarlagt i hvilket omfang DBU kan give dispensation fra reglerne for hold i 1. division. Men allerede nu ligger det klart, at Marienlyst næppe kan spille alle kampe i 1. division ved klubhuset på Windelsvej.

- Vi kan måske spille nogle kampe på Windelsvej, men ellers må vi undersøge om vi kan bruge vores kunstgræsbane eller Odense Atletik Stadion, siger formanden.

Marienlyst spiller sin næste kamp på onsdag mod Søllerød-Vedbæk.

Oversigt

    Oversigt