Optagelserne snart færdige: Dramaserie filmet i Svendborg

Svendborg har lagt kulisse til en ny dansk dramaserie på TV 2 Charlie, der får premiere i 2017. Skuespiller afslører lidt om sin rolle i tv-serien Mercur.

De seneste par måneder har optagelserne til en ny dansk dramaserie fundet sted i og omkring Svendborg, og holdet bag tv-serien Mercur er ved få de sidste skud i kassen. Tv-serien handler om radiostationen Radio Mercur, der brød radiomonopolet og sendte reklameradio fra et skib mellem 1958 og 1962.

TV 2/FYN har besøgt settet i Svendborg, og skuespiller Neel Rønholt, der blandt andet er kendt fra filmen Min søsters børn, afslører lidt om sin rolle i serien.

- Jeg spiller Anne-Marie Jensen, som er en ung, arbejdsom kvinde fra arbejderklassen. Hun er 28 år, når vi møder hende, og hun starter med at arbejde som rengøringskone hos Preben Borg, som er en af karaktererne i historien, siger Neel Rønholt.

Så har jeg ikke sagt for meget
Der er et stærkt felt af skuespillere i tv-serien, og Neel Rønholts rolle som Anne-Marie Jensen er en væsentlig karakter i den nye dramaserie.

quote Hun er en meget intelligent kvinde, som arbejder sig op igennem systemet og bliver en del af Radio Mercur.

Neel Rønholt, skuespiller

- Hun er en meget intelligent kvinde, som arbejder sig op igennem systemet og bliver en del af Radio Mercur. Hun kommer ind i deres marketingsafdeling. Så har jeg ikke sagt for meget, afslører Neel Rønholt.

I Svendborg har optagelserne fundet sted på Svendborg Teater, Kogtved Søfartsskole og i bymidten. Coasteren ”Caroline S.”, der ligger i Svendborg Havn, har fungeret som det oprindelige skib Cheetah Mercur, hvorfra piratradioen sendte.

Piratradio brød DR’s monopol
Radio Mercur blev betegnet som en piratradio, fordi den brød det statslige monopol, som var forbeholdt Statsradiofonien, der i dag går under navnet DR. Det kunne lade sig gøre, fordi radiostationen sendte fra et skib i internationalt farvand.

Folketinget vedtog i 1962 en lov, der forbød piratradioen, og året efter begyndte DR at sende et nyt program P3, der mindede om Radio Mercur.

Neel Rønholt medvirker i tv-serien Mercur, der har premiere i 2017.
Neel Rønholt medvirker i tv-serien Mercur, der har premiere i 2017.
Foto: Morten Albek

I dramaserien medvirker også Charlotte Fich, Peter Ganzler, Rasmus Botoft, Stephania Potalivo og Jesper Lohmann. Der produceres 10 afsnit af 40-42 minutters varighed. Dramaserien sendes på TV 2 Charlie i foråret 2017, og det er kanalens første store danske dramasatsning.  

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Oversigt

    Oversigt