OUH: Jordemødre er fortsat stressede

Der er stadig problemer med et massivt arbejdspres for jordemødrene på fødegangen på OUH.

I april fortalte TV 2/Fyn om stressede og grædende jordemødre på baggrund en rapport fra Arbejdstilsynet. Men trods finanslovsmidler, der sikrede penge til seks nye jordemødre, så er problemet langt fra løst.

Sommeren har nemlig budt på mange flere fødende end normalt, og tendensen ser ud til at fortsætte i de kommende år.

- Hos den enkelte jordemoder oplever vi ikke den store forskel, siger tillidsrepræsentant, Lene Møller Andersen.

- Der er stadig brug for at spørge den enkelte jordemoder om ekstravagter, og de har også fortsat overarbejde.

Der har været 100 fødsler mere end normalt i både juli, august og september. Det har fået presset til at stige hos jordmødrene her på fødegangen. Og chefjordemoderen erkender, at det er svært at få nedbragt arbejdspresset.

- Fødselstallet kan variere fra tre fødsler nogle døgn til 27 fødsler på de travleste dage. Og det kan være svært at planlægge, når der kommer peaks.

Inden sommeferien sagde fire jordemødre op, og selvom der altså kom midler til at ansætte seks ekstra jordemødre, så er der - ifølge tillidsrepræsentant, Lene Møller Andersen - lige nu tre ubesatte jordemoderstillinger.

Flere fødsler i vente
Ifølge  Danmarks Statstik skal jordemødrene ikke forvente at få mindre travlt i de kommende år. Kigger man frem mod 2022, så vil fødselstallet stige fra 59.827 i 2016 til over 70.000 i 2022. En stigning på mere end 20 procent.

- Det ser ud som om, at der venter en generel stigning i fødselstallet, siger chefjordemoder Anette Lund Frederiksen.

- Og så må vi jo have en dialog om, hvordan vi skal forholde os til den nye virkelighed.

Men med de nuværende arbejdsforhold, er tillidsrepræsentanten ikke sikker på, at det er muligt at både tiltrække og fastholde jordemødrene.

- I fremtiden så kan det godt være, at jordemødrene vælger OUH fra på grund de vilkår, som Region Syddanmark tilbyder os, siger Lene Møller Andersen

Nyt alarmsystem

Da Arbejdstilsynet var på besøg, fik fødegangen også kritik for et 34 år gammelt alarmsystem, som var til fare for patient sikkerheden. Dette er netop blevet skiftet. Se indslag om dette nedenfor.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Oversigt

    Oversigt